-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
03 26

Politologas: už pusantro šimto žmonių žūtį kalti bus tie, kuriuos įvardins V.Putinas

Po penktadienio vakarą prie Maskvos esančioje „Crocus City Hall“ koncertų salėje įvykdyto teroro išpuolio, kurio metu žuvo beveik 150 žmonių, atsakomybę už jį prisiėmė teroristinės organizacijos „Islamo valstybė“ Chorasano padalinys. Tačiau net ir vieną po kito į teismo salę gabenant sužalotus įtariamuosius, prezidentas Vladimiras Putinas tik pirmadienio vakarą pirmą kartą pripažino, kad jį įvykdė „radikalūs islamistai“, tačiau užsiminė, kad su tuo kažkaip susijusi Ukraina. Politologas Nerijus Maliukevičius portalui 15min pažymėjo, kad kaltas už išpuolį bus bet kas, ką įvardins V.Putinas.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas / „AFP“/„Scanpix“

Amerikiečių leidinys „The New York Times“ pirmadienį paskelbė vertinimą, kad įvykdytas išpuolis pakenkė V.Putino, kaip lyderio, kurio retorikoje nacionalinis saugumas yra prioritetas, įvaizdžiui.

Manoma, kad Rusijos federalinės saugumo tarnybos nesugebėjimas užkirsti kelio teroro išpuoliui šokiravo rusus, nes, anot politikos analitiko Aleksandro Kynevo, „tvarkos atkūrimas visada buvo V.Putino vizitinė kortelė“.

„Rinkimai rodė iš pažiūros užtikrintą pergalę. Ir staiga, neabejotinos pergalės fone, tai yra demonstratyvus pažeminimas“, – įvertino jis.

Tačiau N.Maliukevičius atkreipė dėmesį, kad mes darome klaidą, dekonstruodami V.Putino veiksmus per vakarietiškus demokratinių ir socialinių procesų „rožinius akinius“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius