Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Popiežius Benediktas XVI gyrė Latvijoje susiklosčiusią ekumenizmo tradiciją

Popiežius Benediktas XVI, ketvirtadienį priėmęs Latvijos prezidentą Valdį Zatlerį, gyrė ekumenizmą Latvijoje, o prezidentas jį pakvietė atvykti į Latviją.
Popiežius Benediktas XVI
Popiežius Benediktas XVI / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Latvijos prezidento spaudos tarnyba BNS pranešė, kad V.Zatleris su popiežiumi aptarė Katalikų Bažnyčios vaidmenį Latvijoje.

V.Zatleris padėkojo Benediktui XVI už svarų Katalikų Bažnyčios indėlį stiprinant dvasingumą ekonominės krizės laikotarpiu ir po jos. Popiežius ypač domėjosi ekonomine situacija Latvijoje ir tuo, kokią vietą šalyje tenka dvasinėms vertybėms. Prezidentas gyrė Katalikų Bažnyčios darbą socialinėje srityje.

Benediktas XVI aukštai įvertino Latvijos kardinolo Janio Pujato ir Rygos arkivyskupo Zbignevo Stankevičiaus vaidmenį stiprinant etinius visuomenės pagrindus. Jis taip pat domėjosi įvairių religinių konfesijų santykiais Latvijoje ir pripažino, kad ekumenizmo tradicijos yra puikus pavyzdys kitoms šalims.

Per audienciją buvo svarstomi klausimai, susiję su jaunimu. Popiežius domėjosi Latvijos švietimo sistema, jos galimybėmis bei dvasinių vertybių diegimu. Taip pat abi pusės sutarė, kad būtina stiprinti šeimos institutą Latvijoje.

Buvo aptarti ir migracijos įtaka Latvijoje ir pasaulyje, ypač šeimos vienybės kontekste ir jos tradicijų išsaugojimu visuomenėje.

V.Zatleris pakvietė Benediktą XVI su vizitu apsilankyti Latvijoje.

Latvijos prezidentas balandžio 13-15 dienomis su oficialiu vizitu lankosi Vatikane.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius