Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Popiežius: dėl gėjų santuokų ant kortos pastatyta žmonija

Popiežius Benediktas XVI penktadienį panaudojo savo autoritetą įnirtinguose debatuose dėl gėjų santuokų ir kritikavo naujas tradicinės šeimos koncepcijas, be to, perspėjo, kad „kovoje už šeimą ant kortos pastatyta pati žmonija“.
Popiežius Benediktas XVI
Popiežius Benediktas XVI / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Baigdamas savo metinę kalbą Benediktas XVI kalbėjo apie lyčių teorijų „klaidingumą“ ir citavo Prancūzijos vyriausiąjį rabiną Gilles'į Bernheimą (Žilį Bernheimą), kuris pareiškė nepritarimą gėjų santuokoms.
„Kovoje už šeimą ginčijama pati buvimo sąvoka – ką iš tikrųjų reiškia būti žmogumi, - itališkai sakė popiežius. - Šeimos klausimas ... yra klausimas apie tai, ką reiškia būti žmogumi ir ką būtina daryti, kad būtum tikras žmogus“.

„Bernheimas labai detalioje ir nepaprastai jaudinančioje studijoje parodė, kad tas puolimas, kurį dabar patiriame dėl šeimos tikrosios struktūros, kurią sudaro tėvas, motina ir vaikas, siekia daug giliau“, - sakė jis.

Pontifikas paminėjo feministės, lyčių teoretikės Simone de Beauvoir (Simon de Bovuar) nuomonę, kad žmogus ne gimsta moterimi, bet tampa ja, kad lytis jau yra ne prigimties elementas, o socialinis vaidmuo, kurį žmonės sau pasirenka.

„Visiškas šios teorijos ir joje slypinčios antropologinės revoliucijos klaidingumas yra akivaizdus“, - sakė jis.

Pirmadienį - kitą dieną po to, kai dešimtys tūkstančių demonstrantų Prancūzijoje išėjo į gatves paremti tos pačios lyties asmenų sąjungų, - Vatikano laikraštis įstatymus dėl gėjų santuokų pavadino bandymu įgyvendinti į komunizmą panašią „utopiją“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius