-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Popiežius griūdamas susilaužė riešo kaulus. Po operacijos jis išleistas iš ligoninės (atnaujinta 18.50 val.)

Popiežius Benediktas XVI atostogaudamas Italijos šiaurėje praėjusią naktį vonioje pargriuvo ir patyrė nedidelį dešinio riešo kaulų lūžį, todėl penktadienį nuvyko į ligoninės Aostoje priimamąjį, pranešė Vatikanas.
Popiežius Benediktas XVI
Popiežius Benediktas XVI / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prieš vykdamas į ligoninę, kur buvo padaryta jo riešo rentgeno nuotrauka, 82 metų popiežius aukojo mišias ir papusryčiavo, sakoma pranešime. Pasak Benedikto XVI padėjėjo, rimtų pasekmių popiežiaus sveikatai nėra.

„Šį rytą jis savo vonioje paslydo. Jis buvo nuvežtas į ligoninę medicininiam patikrinimui. Nieko rimta (nėra)“, – naujienų agentūrai „Ansa“ sakė Vatikano atstovas Federico Lombardi.

Aostos Umberto Parini ligoninės atstovas Tiziano Trevisanas sakė: „Popiežius bus laikomas kelias valandas, kol gydytojai tvarko lūžį. Tada jis liks, kad (medikai galėtų jį) stebėti.“

Pasak T.Trevisano, gydytojai padarė popiežiaus dešiniojo riešo rentgeno nuotrauką ir aptiko nedidelį lūžį. Pontifiko ranka buvo sugipsuota.

Į ligoninę, esančią už 20 kilometrų nuo kurorto, Benediktas XVI atėjo lydimas asmeninio sekretoriaus monsinjoro Georgo Gaensweino, sakoma pranešimuose.

Iš pradžių Italijos žiniasklaida buvo pranešusi, kad Benediktas XVI pargriuvęs susižeidė kulkšnį.

2005 metų balandį popiežiumi išrinktas  Benediktas XVI reikšmingų sveikatos problemų iki šiol neturėjo.

Papildyta 16.04 val. Pranešama, kad popiežiui atliekama operacija. Kol kas jam duota nestiprių anestetikų, bet operacijai tęsiantis jam gali būti sukelta didesnė nejautra.

Papildyta 18.50 val. Prieš operaciją Popiežius atsisakė be eilės daryti riešo rentgeno nuotrauką. Tiesa, jis turėjo persimauti popiežiaus žiedą ant kairės rankos piršto. Gydytojai praneša, kad popiežius Benediktas XVI visą mėnesį turės nešioti gipso tvarstį. Tačiau, jį nuėmus, galės aukoit mišias ir netgi skambinti fortepionu.

Aostos Umberto Parini ligoninės direktorius Pierluigi Berti sakė, kad 20 min. trukusi operacija buvo sėkminga.

Operacijos metu sustatant į vietas lūžusio kaulo fragmentus buvo sukelta vietinė nejautra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius