Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Popiežius išdrįso pajuokauti apie Donaldo Trumpo stotą

Popiežiaus Pranciškaus žodžiai, pasakyti per susitikimą su JAV prezidentu Donaldu Trumpu ir jo sutuoktine Melania, galėjo sukelti diplomatinį konfliktą, tačiau, atrodo, svečiai į juos sureagavo sveikai.
Melania Trump, Donaldas Trumpas ir popiežius Pranciškus
Melania Trump, Donaldas Trumpas ir popiežius Pranciškus / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

Per vieną linksmesnių trečiadienį Vatikane vykusio susitikimo akimirkų Pranciškus akivaizdžiai atkreipė dėmesį į įspūdingą D.Trumpo stotą.

„Kuo jūs jį maitinate? Potica?“, – paklausė Pranciškus Melanios, kalbėdamas apie labai kaloringą slovėnišką pyragą su riešutų įdaru iš JAV pirmosios ponios gimtinės, kurio pavadinimas tariamas „poteza“.

Salėje buvę žurnalistai iš pradžių pagalvojo, kad pirmoji ponia atsakė: „Pica!“ Bet vėliau jos aplinka naujienų agentūrai AFP sakė, kad Melania įvertino popiežiaus sąmojį.

D.Trumpas, garsėjantis savo meile greitam maistui, reaguodamas į pašmaikštavimą plačiai nusišypsojo ir nepaleido šypsenos iš lūpų per visą viešąją 30 minučių trukusio susitikimo dalį.

Abi šalys buvo pasiryžusios šiame susitikime pabrėžti sritis, kuriose Vatikanas ir naujoji JAV administracija sutaria, ypač prisiminus kai kuriuos paskutinių metų abiejų pasisakymus.

Remiantis vienu pernykščiu D.Trumpo interviu, jo ūgis yra 1,88 metro, o svoris – 107 kilogramai.

Popiežius Pranciškus yra „nekrikščionišku“ pavadinęs D.Trumpo planą statyti sieną pasienyje su Meksika, o nekilnojamojo turto magnatas yra pareiškęs, kad popiežius džiaugtųsi jo vadovavimu, jeigu „Islamo valstybė“ užpultų Vatikaną.

Šiame fone beveik neabejojama, kad popiežiaus patarėjai turėjo perspėti atvirumu garsėjantį Pranciškų net ir užuominomis nekalbėti apie D.Trumpo apimtis, kurios sulaukė didelio dėmesio per prezidento rinkimų kampaniją JAV.

Remiantis vienu pernykščiu D.Trumpo interviu, jo ūgis yra 1,88 metro, o svoris – 107 kilogramai.

Pagal medikų naudojamą matavimo sistemą, D.Trumpas turi antsvorio, tačiau nėra nutukęs. Nors daugelis yra įsitikinę, kad jo tikrasis svoris gali būti didesnis už nurodytą ir tada prezidentas turėtų būti priskirtas prie nutukusiųjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius