Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Popiežius mini Didįjį penktadienį Bažnyčiai neramiais laikais

Popiežius Benediktas XVI vadovauja pamaldoms, pasaulio katalikams minint Didįjį penktadienį tuo metu, kai didėja susirūpinimas dėl bruzdėjimo prieš Bažnyčios mokymą ir krikščionių likimo Artimuosiuose Rytuose.
Iškilmių akimirka
Iškilmių akimirka / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pontifikas penktadienį vadovaus Viešpaties Kančios pamaldoms Šv.Petro bazilikoje Vatikane, minint paskutines Jėzaus Kristaus gyvenimo valandas.

Penktadienio vakarą Šventasis Tėvas vadovaus Kryžiaus kelio procesijai Koliziejuje, kur senovės Romos imperijos laikais buvo nukankinti tūkstančiai krikščionių.

84 metų vokietis popiežius, kuriam balandžio 16 dieną sukaks 85-eri, atrodė nusilpęs ir pavargęs po praeitą mėnesį vykusios kelionės Meksikoje ir Kuboje, tačiau dalyvavo Šventosios savaitės pamaldose su jam būdingu dvasiniu įkarščiu.

Krikščionys Didįjį penktadienį mini Jėzaus Kristaus nukryžiavimą ir mirtį ceremonijose, kurios pasiekia kulminaciją Velykų sekmadienį, švenčiant Kristaus prisikėlimą.

Benediktas XVI ketvirtadienį griežtai sudrausmino tikinčiuosius, smerkdamas abejojančius Bažnyčios pozicija dėl kunigų celibato ir moterų kunigystės.

„Neseniai grupė kunigų vienoje Europos šalyje paskelbė raginimą būti neklusniems, kartu nurodydami konkrečių pavyzdžių, kaip tas neklusnumas turėtų būti reiškiamas“, – Katalikų bažnyčios vadovas priminė Didžiojo ketvirtadienio pamaldų homilijoje.

Šiemet Kryžiaus kelio pamaldos taip pat pabrėš tradicinių šeimos vertybių krizės esmę – temą, itin artimą pontifikui, kuris ne kartą yra pasisakęs prieš skyrybas ir gėjų santuokas.

Per šią ceremoniją bus skaitomi apmąstymai, kuriuos parašė Italijoje gyvenantis Danilo Zanzucchi ir jo žmona Anna Maria, priklausantys katalikų judėjimui „Focolari“, kurį popiežius itin vertina dėl gilaus dvasingumo, įkvėpto Šv.Pranciškaus pavyzdžio.

„Kiek smūgių patiria mūsų šeimos! Kiek skyrybų, išdavysčių. O kiek dar abortų, apleidimų!“ – sakoma vienoje iš jų maldų, kurią paskelbė Vatikano dienraštis „L'Osservatore Romano“.

Šiuose dvasiniuose apmąstymuose sutelkiamas dėmesys į pavojus, keliamus plintančio egoizmo, vartotojiškos kultūros ir individualizmo, tačiau tiesiogiai neminimi kunigų pedofilijos skandalai ir kančios, kurias pasaulyje sukelia konfliktai ir skurdas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius