-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Popiežius nekantriai laukia vizito į gimtąją Vokietiją

Popiežius Benediktas XVI sako, kad nekantriai laukia savo būsimo vizito į gimtąją Vokietiją, bet taip pat pabrėžia, kad svarbiausias jo metu bus Dievas, o ne „spektaklis“.
Popiežius Benediktas XVI su vienuolėmis
Popiežius Benediktas XVI su vienuolėmis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pagrindinis jo vizito, kuris prasidės ketvirtadienį ir baigsis kitą sekmadienį, tikslas bus padėti „Dievui patekti į mūsų akiratį“, – šeštadienį vakare sakė pontifikas.

Tai jis sakė vienai vokiečių televizijos programai, kuri rodoma jau daugiau kaip 50 metų ir kurioje koks nors kunigas ar pastorius sako pamokslą.

Tokius interviu popiežiai duoda labai retai. Toje pačioje religinėje kanalo ARD laidoje „Das Wort zum Sonntag“ („Pasaulis sekmadienį“) 1987-aisiais dalyvavo popiežius Jonas Paulius II.

„Jau esu pagautas šios (vizito) perspektyvos“, – pradėdamas kalbėti pasakė Benediktas XVI. Jis kalbėjo tik beveik keturias minutes, o jo kalba buvo įrašyta Vatikane.

Svarbi jo vizito dalis bus susitikimas su Vokietijos Protestantų Bažnyčios atstovais augustijonų vienuolyne Erfurte, kur Martinas Lutheris pradėjo žengti savo keliu, pridūrė popiežius.

„Nesitikime nieko sensacinga. Svarbu bus drauge galvoti toje vietoje, klausytis Dievo žodžio ir melstis (laikantis ekumenizmo dvasios)“, – sakė jis.

Pontifikas labai norėjo pabrėžti, kad tokius renginius lydinčios minios ir reginiai yra antraeiliai dalykai.

„Visa tai nėra religinis turizmas ir dar mažiau – spektaklis“, – sakė jis. Vietoje to jo vizito tema bus „Kur esti Dievas, gimsta ateitis“.

Šis popiežiaus vizitas jau vertinamas prieštaringai – kai kurie teologai ir tikintieji reiškia kritiką dėl pasenusių Vatikano nuostatų.

Benediktas XVI apsilankys Berlyne, Erfurte buvusioje komunistinėje Rytų Vokietijoje ir Freiburge. 84 metų popiežius per savo šią, jau 21-ąją kelionę į užsienį pasakys 18 pamokslų ir kalbų.

Vatikanas neatmetė galimybės, kad pontifikas susitiks su dvasininkų seksualinio išnaudojimo aukomis. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius