-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Popiežius po gaisro Gvatemaloje meldėsi už visus nuo blogo elgesio nukentėjusius jaunuolius

Popiežius Pranciškus sekmadienį meldėsi už 39 mergaites, žuvusias per gaisrą netoli Gvatemalos sostinės esančioje valstybinėje vaikų prieglaudoje, taip pat kitus sužeistus vaikus.
Pipiežius Pranciškus
Pipiežius Pranciškus / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tikinčiuosius Šv. Petro aikštėje Vatikane pasveikinęs pontifikas taip pat meldėsi ir prašė Dievo paguodos aukų artimiesiems.

Popiežius sakė taip pat besimeldžiantis ir prašęs kitus žmones melstis „už visas mergaites ir berniukus, kurie tapo smurto, blogio elgesio, išnaudojimo ir karo aukomis“ pasaulyje.

„Tai yra maras, užslėptas šauksmas, kurį visi privalome išgirsti. Negalime apsimesti, kad nieko nematome ir negirdime“, – sakė pontifikas.

Trečiadienį Gvatemaloje kilęs gaisras sulaukė viso pasaulio dėmesio. Prieglaudos darbuotojai buvo kaltinami seksualiniu išnaudojimu bei blogu elgesiu. Valstybės išlaikoma prieglauda „Virgen de la Asuncion“, kurioje kilo gaisras, yra įsikūrusi kaimiškoje vietovėje į rytus nuo sostinės.

Tuo metu, kai nutiko nelaimė, senos statybos pastate, kurį juosia betoninė ir spygliuotos vielos tvoros, gyveno apie 800 nepilnamečių – dukart daugiau negu leidžiama.

Remiantis pirmine žmogaus teisių prokurorų hipoteze, gaisras įstaigoje kilo ankstų trečiadienį paaugliams padegus savo čiužinius. Tuo metu prieglauda buvo užrakinta, nes antradienį iš jos pabėgo daugiau kaip dešimt vaikų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius