Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 09 24 /10:14

Popiežius Pranciškus atvyko į Latviją

Popiežius Pranciškus pirmadienį atvyko į Latviją, kur susitiks su valdžios atstovais ir skirtingų atšakų krikščionimis, praneša pontifiką lydintis BNS korespondentas.
Popiežius Pranciškus Latvijoje
Popiežius Pranciškus Latvijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pontifiką Rygos oro uoste pasitiko prezidentas Raimondas Vėjuonis, Latvijos ambasadorius prie Šventojo Sosto, keli dvasininkai, kariai.

Du vaikai iš katalikiškų mokyklų dovanojo Šventajam Tėvui gėlių.

Šiuo metu popiežius yra atvykęs į Prezidentūrą, kur spaudžia rankas aukščiausiems Latvijos politikams ir pareigūnams. Čia jis taip pat sakys kalbą.

Vėliau pontifikas vyks prie Laisvės paminklo, o paskui Rygoje sukalbės ekumeninę maldą. Tai atspindi Šventojo Tėvo siekį vienyti skirtingų denominacijų krikščionis.

Vatikano duomenimis, 25 proc. Latvijos gyventojų yra liuteronai, 21 proc. žmonių yra katalikai, o 11 proc. – stačiatikiai.

VIDEO: Popiežius Pranciškus atvyko į Latviją

Popiet popiežius išvažiuos į Agluoną, kur aukos šv. Mišias. Į šias pamaldas užsiregistravo apie 32 tūkst. žmonių, tačiau vietos Bažnyčia tikisi sulaukti maždaug dvigubai daugiau dalyvių.

Šventojo Tėvo vizitą Latvijoje gali temdyti kunigų seksualinio išnaudojimo skandalas. Latvių pareigūnai rugsėjo pradžioje pranešė sulaikę prekybos žmonėmis aukos išžaginimu įtariamą kunigą.

Tuščios Rygos gatvės

Kaip praneša popiežių Pranciškų per Baltijos valstybes lydinti Estijos leidinio „Postimees“ žurnalistė Evelyn Kaldoja, pontifiko sutikimas Latvijos sostinėje buvo daug kuklesnis, lyginant su sutikimu Vilniuje. Kai Vilniuje popiežius buvo pasitiktas su kariniu orkestru, Rygoje jo laukė tik raudonas kilimas ir būrys fotografų.

Vilniuje centrinės gatvės buvo išpuoštos Lietuvos ir Vatikano vėliavomis, o Rygoje valstybės šimtmečio proga iškabintos tik Latvijos vėliavos.

Užsienio žurnalistai, keliaujantys kartu su popiežiaus palyda, apstulbo išvydę tuščias Rygos gatves, vedančias iš oro uosto į miesto centrą. Dėl popiežiaus vizito pirmadienis Latvijoje buvo paskelbtas nedarbo diena. „Panašu, kad daugelis tiesiog pasinaudojo proga prasiilginti savaitgalį“, – konstatavo vienas Vatikano korespondentas, išgirdęs apie tai.

Karinis orkestras popiežių pasitiko prie Latvijos prezidento Raimondo Vėjuonio rezidencijos.

VIDEO: Vizitą Lietuvoje baigęs popiežius: „Mes galime atrasti drąsos ryžtingai įsipareigoti dabarčiai ir ateičiai“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius