-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Popiežius Pranciškus Brazilijoje parėmė jaunimo permainų siekį

Popiežius Pranciškus šeštadienį vakare Rio de Žaneiro Kopakabanos paplūdimyje meldėsi drauge su dviem milijonais jaunųjų maldininkų ir išreiškė paramą jaunimo protestams už permainas.
Popiežius Pranciškus Brazilijoje
Popiežius Pranciškus Brazilijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Jaunimas gatvėje yra tie, kurie nori būti permainų veikėjai. Prašom neleisti kitiems būti permainų veikėjais“, – ragino jis katalikų jaunimą.

Tai popiežius sakė šalyje, kurioje jaunimas vadovavo praėjusio mėnesio protestams, kai į gatves buvo išėję daugiau kaip milijonas žmonių, reikalavusių geresnių viešųjų paslaugų ir korupcijos išgyvendinimo.

Vatikano atstovas Federico Lombardi sakė, kad į šeštadienio vakaro vigiliją ir maldas susirinko 2 mln. žmonių. Tai buvo trečias vakaras iš eilės, kai charizmatiškasis popiežius argentinietis į Kopakabanos paplūdimį sugebėjo pritraukti didžiules minias.

Rio de Žaneiro meras Eduardo Paesas prognozavo, kad į sekmadienio mišias, kuriomis baigsis popiežiaus savaitės trukmės vizitas daugiausiai gyventojų turinčioje katalikiškoje pasaulio valstybėje, susirinks iki 3 mln. žmonių.

Anksčiau 76 metų pontifikas ragino katalikų dvasininkus „ieškoti Kristaus ir jam tarnauti“ pasaulio lūšnynuose ir priminė Brazilijos elitui, kad socialinius neramumus derėtų spręsti „konstruktyviu dialogu“.

„Konstruktyvus dialogas ... (yra) būtinas susiduriant su dabartine akimirka“, – sakė Pranciškus politiniams, religiniams ir pilietinės visuomenės lyderiams, susirinkusiems Rio de Žaneiro municipaliniame teatre.

„Tarp savanaudiško abejingumo ir smurtinių protestų visuomet yra dar vienas galimas pasirinkimas: dialogas“, – sakė jis.

Po savo kalbos Pranciškus apkabino kelis renginyje dalyvavusius Amazonijos indėnus su perdurtomis nosimis, tatuiruotėmis ant kūno ir šiaudiniais sijonėliais.

Vienas jų, Ubirai Pataxo, nusiėmė galvos apdangalą ir įteikė jį popiežiui, kuris tuojau pat užsidėjo jį sau ant galvos – spragsint fotoaparatams.

„Šis galvos apdangalas yra apsauginis amuletas, kuris susieja Dvasią ir Žemę. Nėra geresnio žmogaus nei popiežius jam gauti“, – žurnalistams sakė U.Pataxo.

„Esu labai pagerbtas. Visi mes esame katalikai, o popiežius yra visų žmonių dvasinis lyderis“, – pridūrė jis.

Indėnai sudaro 1 proc. Brazilijos gyventojų, kurių iš viso yra 194 milijonai. Indėnai užima 12 proc. šalies teritorijos, daugiausia – Amazonijoje.

Vėliau per vigiliją ir maldas, kurios buvo vienas pagrindinių sekmadienį pasibaigsiančių katalikiškų Pasaulio jaunimo dienų akcentų, Pranciškus susirinkusiai miniai pasakė: „Čia, Brazilijoje, kaip ir kitose šalyse, futbolas yra nacionalinė aistra. Taigi, ką daro žaidėjai, kai jų paprašoma prisidėti prie komandos? Jie turi treniruotis ir treniruotis labai daug. Tas pats yra teisinga ir mūsų, kaip Viešpaties mokinių, gyvenimui“, – sakė popiežius, kuris yra Buenos Airių klubo „San Lorenzo“ gerbėjas.

„Jėzus siūlo mums kai ką daugiau nei pasaulio čempionatas. Jūs esat Kristaus atletai“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius