Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Popiežius Pranciškus pirmą kartą priėmė naująjį Ispanijos karalių

Popiežius Pranciškus pirmadienį Vatikane priėmė naująjį Ispanijos karalių Felipe VI ir jo žavingą sutuoktinę buvusią televizijos laidų vedėją karalienę Letizia; tai buvo pirma karališkosios poros užsienio kelionė, Felipei parėmus sostą iš savo tėvo Juano Carloso.
Popiežius Pranciškus pirmą kartą priėmė naująjį Ispanijos karalių.
Popiežius Pranciškus pirmą kartą priėmė naująjį Ispanijos karalių. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vos prieš dvi savaites karaliaus priesaiką davęs 46-erių Felipe, Vatikano teigimu, „nuoširdaus pokalbio“ metu pakvietė iš Argentinos kilusį popiežių atvykti į Ispaniją.

Popiežius Pranciškus kol kas atsakymo į šį kvietimą nedavė, nors karalienei Letiziai pasakė, jog tikisi „netrukus vėl pasimatyti“.

Buvęs olimpinis buriuotojas priėmime vilkėjo tamsiai mėlynos spalvos kostiumą, o jo 41-erių sutuoktinė buvo apsirengusi baltai – tokią privilegiją jai suteikė katalikiškos šalies karalienės statusas, kadangi visos kitos popiežiaus priimamos moterys privalo vilkėti juodus drabužius.

Į 77-erių popiežiaus klausimą, kaip praėjo pirmosios jo karaliavimo savaitės, Filipe atsakė, kad jos buvo „intensyvios, bet giedros“, pranešė susitikimo pradžioje dalyvavę žurnalistai.

Karalius išreiškė viltį, kad popiežius turės galimybę apsilankyti Ispanijoje Šv.Teresės gimimo penkių šimtų metinių minėjimo proga kitų metų kovo 28 dieną.

Anot Vatikano, pokalbyje, kuris vyko popiežiaus bibliotekoje ir užtruko 40 minučių, „pagrindinis dėmesys buvo skirtas bendriems interesams ir dialogo bei bendradarbiavimo skatinimui tarp Bažnyčios ir valstybės visos Ispanijos visuomenės labui“.

Pranešime taip pat sakoma, kad šis vizitas gali dar labiau sustiprinti dabartinius gerus Šventojo Sosto ir Ispanijos santykius.

Pranešime taip pat sakoma, kad šis vizitas „gali dar labiau sustiprinti dabartinius gerus Šventojo Sosto ir Ispanijos santykius“.

Ispanija istoriškai yra katalikiška šalis, tačiau Felipe sulaužė tradiciją ir prisaikdinimas apsiėjo be religinės ceremonijos.

Šis Felipe ir jo sutuoktinės susitikimas su popiežiumi Pranciškumi ne pirmas – pernai pora dalyvavo popiežiaus investitūroje.

2004 metais jie turėjo audienciją pas velionį popiežių Joną Paulių II, kuris palaimino porą prieš tuoktuves, o 2011 metais buvo susitikę su popiežiumi Benediktu XVI.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius