Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Popiežius Pranciškus rengiasi stipriai pertvarkyti Vatikaną

Popiežius Pranciškus rengiasi stipriai pertvarkyti Vatikaną ir pakeisti įtakingą valstybės sekretorių Tarcisio Bertone, penktadienį pranešė Italijos žiniasklaida, remdamasi anoniminiais šaltiniais Vatikane.
Popiežius Pranciškus Rio de Žaneire
Popiežius Pranciškus Rio de Žaneire / AFP/„Scanpix“ nuotr.

T.Bertone šį postą, kuris laikomas tarsi popiežiaus pavaduotojo kėde, užima nuo 2006-ųjų ir pasirodė kaip skaldanti figūra Katalikų Bažnyčios centrinėje administracijoje.

Popiežius Pranciškus rengiasi atlikti rimtą Vatikano pertvarkymą ir pakeisti įtakingą valstybės sekretorių Tarcisio Bertone.
Popiežius Pranciškus rengiasi rimtai pertvarkyti Vatikaną ir pakeisti įtakingą valstybės sekretorių Tarcisio Bertone.

Virtinė buvusio popiežiaus Benedikto XVI liokajaus pernai nutekintų dokumentų atskleidė vidaus kovas tarp 78 metų T.Bertone šalininkų ir priešininkų.

Vatikano valstybės sekretorius buvo kritikuojamas dėl įsivaizduojamų klaidų, prastų pasirinkimų skirstant postus ir favoritizmo.

Pranešimuose sakoma, kad Pranciškus apie valstybės sekretoriaus pakeitimą gali paskelbti jau šeštadienį ir kad T.Bertone pakeisiantis žmogus jo pareigas tikriausiai perims spalio viduryje.

T.Bertone, kaip pranešama, supyko dėl pastarojo meto įvykių, kurie dar labiau susilpnino jo pozicijas ir tarp kurių yra Vatikano banko direktoriaus ir jo pavaduotojo atsistatydinimas dėl pinigų plovimo tyrimo.

Be to, praėjusį mėnesį popiežius į Vatikano ekonominių reformų komitetą paskyrė jauną komunikacijų ekspertę Francescą Chaouqui. Vėliau paaiškėjo, kad ji vienoje žinutėje „Twitter“ kaltino T.Bertone korupcija.

Du labiausiai tikėtini kandidatai į jo vietą, kuriuos mini Italijos spauda, yra arkivyskupas, dabartinis Vatikano pasiuntinys Venesueloje Pietro Parolinas ir Vatikano miesto Miesto Valstybės Gubernatorato pirmininkas vadovas Giuseppe Bertello.

Netrukus po to, kai buvo išrinktas popiežiumi, Pranciškus sakė, kad laikinai palieka Vatikano pareigūnus, kuriuos paskyrė jo pirmtakas, bet tyliai pradėjo juos keisti turėdamas omenyje ir fundamentalesnę reformą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius