-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Popiežius Pranciškus vaikystėje svajojo būti mėsininku

Kai buvo visiškai mažas berniukas, popiežius Pranciškus net nesvajojo vadovauti 1,3 mlrd. pasaulio katalikų – jo slaptas troškimas buvo tapti mėsininku.
4. Popiežius Pranciškus
4. Popiežius Pranciškus / „Scanpix“/AP nuotr.

„Kai buvau mažas, nebuvo parduotuvių, kurios pardavinėtų įvairias prekes“, – pontifikas sakė penktadienį paskelbtame interviu, prisimindamas savo vaikystę Argentinos sostinėje Buenos Airėse.

Pranciškus, pirmasis iš Lotynų Amerikos kilęs popiežius, taip pat prisipažino pasiilgstantis paprastų pasivaikščiojimų gatvėmis.

„Buvo turgus, kuriame buvo mėsininkas ir vaisių pardavėjas. Eidavau apsipirkti su savo mama ir senele. Buvau mažas, keturmetis. Jos paklausė manęs: „Kuo norėtum būti užaugęs?“ Atsakiau: „Mėsininku!“ – pasakojo jis.

Apie savo vaikystės svajonę pontifikas papasakojo interviu Nyderlandų laikraščiui „Straatnieuws“, kurį Utrechto mieste platina benamiai.

Pranciškus, pirmasis iš Lotynų Amerikos kilęs popiežius, taip pat prisipažino pasiilgstantis paprastų pasivaikščiojimų gatvėmis.

Kadaise jis gyveno kukliame Buenos Airių rajone, kuriame buvo nedidelė aikštė. Būsimasis popiežius ten žaisdavo futbolą, bet nelabai sėkmingai.

„Tokius, kurie žaisdavo kaip aš, vadindavo kietomis bulvėmis. Kitaip tariant, turinčiais dvi kaires kojas, – sakė Pranciškus. – Tačiau aš (vis tiek) žaisdavau ir dažnai būdavau vartininkas.“

Pastaroji savaitė pontifikui buvo sunki: praėjusį savaitgalį buvo suimti du žmonės, įtariami konfidencialių dokumentų, atskleidžiančių itin prastą Vatikano finansų valdymą, nutekinimu.

Pranciškus dar kartą paaiškino, kodėl jis neapsigyveno prabangiuose popiežiaus apartamentuose, turinčiuose 10 kambarių. Pontifikas sakė, kad tos patalpos jam atrodo panašios į „piltuvą; jos didelės, bet durys mažos“.

„Tai reikštų izoliuoti save. Pagalvojau, kad negalėsiu ten gyventi – nebūtų gerai mano psichinei sveikatai“, – pridūrė jis.

Užuot apsigyvenęs tuose apartamentuose, popiežius pasirinko paprastą dviejų kambarių butą Vatikano viešbutyje „Domus Sanctae Marthae“ (Šv.Mortos namai), kur jis gali priiminėti lankytojus ir valgyti su kitais žmonėmis valgykloje.

„Tokiu būdu auksinis narvelis nebeatrodo esantis narvelis“, – tikino Pranciškus, taip pat prisipažinęs, kad retkarčiais „mielai“ nueitų pavalgyti picos.

Jis nesureikšmino, kad yra tapęs pasauline garsenybe, sakydamas: „Negalvoju apie tai, kad esu įžymus.“

„Sakau sau – tu dabar eini svarbias pareigas, bet po dešimties metų tavęs niekas nebeatpažins“, – pontifikas pridūrė juokdamasis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius