-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Popiežius prasidedant 2010-iesiems ragina gerbti visus žmones ir užtikrinti taiką

Popiežius Benediktas XVI penktadienį, prasidedant Naujiesiems, 2010 metams, paragino vienodai gerbti visus žmones ir apsaugoti vaikus nuo karo bei smurto.
Popiežius kreipėsi į Šv.Petro aikštėje susirinkusius žmones
Popiežius. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Sausio 1-ąją Katalikų Bažnyčia taip pat mini kaip Pasaulinę taikos dieną, ir pontifikas ta proga kreipėsi į visas ginkluotas grupuotes, ragindamas „sustabdyti, apmąstyti smurto kelią ir jo atsisakyti“, net jei tai ir atrodytų neįmanoma.

„Pajusite savo širdyse taikos džiaugsmą, kurį galbūt jau seniai pamiršote“, – sakė Benediktas XVI per maldą „Viešpaties Angelas“.

Pasak pontifiko, taika prasideda pripažinus, kad žmonės yra broliai, o ne varžovai ar priešai. „Taika prasideda nuo pagarbaus žvilgsnio, kuriuo kito žmogaus veide pripažįstamas asmuo, nepriklausomai nuo jo odos spalvos, pilietybės, kalbos ar religijos“, – sakė jis kiek anksčiau per mišias Šv.Petro bazilikoje.

Pagarbos visiems turėtų būti mokoma nuo mažens, sakė popiežius.  Pažymėjęs, kad klasės, kuriose mokosi skirtingi vaikai, yra įprastas reiškinys, jis nurodė, kad „jų veidai yra pranašystė apie tokią žmoniją, kurią esame pašaukti sukurti: šeimų ir tautų šeimą“.

82 metų popiežius sakė, jog akivaizdu, kad visi žmonės yra broliai, nes „nepaisant skirtumų jie lygiai taip pat verkia ir juokiasi, turi tokius pat poreikius, spontaniškai bendrauja ir žaidžia vienas su kitu“.

Benediktas XVI pabrėžė, kad „skausmo ir desperacijos“ iškreipti veidai vaikų, kuriems teko patirti karą ir smurtą, yra bežadis raginimas siekti taikos.

Popiežius aukojo mišias Šv. Petro bazilikoje praėjus savaitei po to, kai einantį celebruoti Kalėdų nakties mišių jį parbloškė viena moteris. Pontifikas per incidentą nenukentėjo, bet per kilusią sumaištį ant žemės nuvirto prancūzų kardinolas Rogeris Etchegaray, kuriam lūžo šlaunikaulis.

Vatikanas pareiškė, kad užpuolikė buvo nestabilios psichikos 25 metų Susanna Maiolo, turinti Šveicarijos ir Italijos pilietybes. S.Maiolo, kuri beveik identiškomis aplinkybėmis prie popiežiaus bandė prisiartinti ir lygiai prieš metus, tačiau buvo sustabdyta apsaugininkų, tebėra prižiūrima gydytojų klinikoje.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius