Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Popiežius priėmė dviejų JAV vyskupų atsistatydinimą dėl vaikų lytinio išnaudojimo dangstymo

Popiežius Pranciškus priėmė atsistatydinimo pareiškimus iš dviejų JAV vyskupų, kurie kaltinami tinkamai nereagavę į pranešimus apie įtariamus kunigo lytinius nusikaltimus Sent Polo ir Mineapolio vyskupijoje, pirmadienį pranešė Vatikanas.
Popiežius Pranciškus atvyko į Sarajevą, kviesdamas susitaikyti po Bosnijos karo
Popiežius Pranciškus. / „Scanpix“ nuotr.

Arkivyskupas Johnas Claytonas Nienstedtas ir jį pavaduojantis vyskupas Lee Anthony Piche'as pareiškė atsistatydiną, kai JAV pareigūnai juos apkaltino neužtikrinus nepilnamečių apsaugos nuo parapijos kunigo, kuris buvo nuteistas už vaikų išnaudojimą.

Jie atsistatydino pagal kanonų teisę, kuri numato vyskupų atsistatydinimą dėl ligos arba kitos „sunkios“ priežasties, dėl kurios jie yra netinkami tarnauti.

Anksčiau šį mėnesį prokurorai pateikė kaltinimus Sent Polo ir Mineapolio arkivyskupijai kaip įstaigai, kuri „užmerkė akis“ ir nereagavo į daugkartinius pranešimus apie netinkamą vieno kunigo, kuriam vėliau buvo pateikti kaltinimai dėl dviejų berniukų tvirkinimo, elgesį. Nė vieno asmens pavardė kaltinime neminima.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius