-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Popiežius ragina brazilus kovoti su korupcija

Popiežius Pranciškus ketvirtadienį paragino Brazilijos jaunimą neprarasti vilties kovoje su korupcija, kai kalbėjo apie jų šalies politines problemas po masinių protestų.
Popiežius Pranciškus atvyko į Braziliją.
Popiežius Pranciškus atvyko į Braziliją. / AFP/Scanpix nuotr.

"Brangūs jaunieji draugai, jūs esat ypač jautrūs neteisybei, bet dažnai nusiviliate faktais, kurie byloja apie korupciją žmonių, kurie savo pačių interesus iškelia virš bendro labo", – sakė jis.

"Jums ir visiems (kitiems) kartoju: niekada nepraraskite drąsos, nepraraskite pasitikėjimo, neleiskite išblėsti savo vilčiai. Situacijos gali pasikeisti, žmonės gali keistis. Pirmieji siekite nešti gėrį; ne pripraskite prie blogio, o įveikite jį“, – sakė pontifikas.

Futbolo aikštėje viename Rio de Žaneiro lūšnynų susirinkusiai miniai Pranciškus kalbėjo: "Jūs nesate vieni, Bažnyčia yra su jumis, popiežius yra su jumis“.

Braziliją praėjusį mėnesį krėtė didžiausi per visą dabartinės kartos laiką protestai – daugiau kaip milijonas žmonių išėjo į šalies miestų gatves pasmerkti korupcijos, prastų komunalinių paslaugų ir lėšų, skiriamų 2014 metų pasaulio futbolo čempionatui surengti.

Argentinietis popiežius, kuris stengiasi atkreipti dėmesį į neturtingųjų padėtį, turėdamas omenyje policijos operacijas lūšnynams sukontroliuoti, sakė, jog "raminimo" nepakanka tam, kad būtų įveiktas skurdas.

"Joks raminimas negalės trukti ilgai, darnos ir laimės nebus galima pasiekti visuomenėje, kuri ignoruoja, nustumia į paribį ar pašalina dalį savęs“, – sakė jis.

"Tokia visuomenė paprasčiausiai nuskurdina save, ji praranda kažkokį esminį dalyką. Visuomet prisiminkime štai ką: tik kai galime dalytis, tampame išties turtingi; viskas, kuo dalijamasi, pasidaugina", – pridūrė jis.

Popiežius į Rio de Žaneirą atskrido pirmadienį, savaitės trukmės vizito, kuris sutampa su tarptautiniu katalikų jaunimo susibūrimu – Pasaulio jaunimo dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius