-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Popiežius seksualinę prievartą prieš vaikus palygino su „Šėtono mišiomis“

Popiežius Pranciškus pirmadienį sakė, kad vaikų seksualinis išnaudojimas, už kurį atsakingi kunigai, yra nusikaltimas, lygintinas su „Šėtono mišiomis“.
Popiežius Pranciškus
Popiežius Pranciškus / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pontifikas taip pat pabrėžė, jog laikysis „nulinės tolerancijos“ visų Katalikų Bažnyčios atstovų, kurie lytiškai išnaudojo vaikus, atžvilgiu, įskaitant vyskupus.

Kalbėdamasis su žurnalistais lėktuve, kuriuo grįžo iš kelionės po Artimuosius Rytus, Pranciškus taip pat paskelbė, jog kito mėnesio pradžioje Vatikane pirmą kartą susitiks su grupe seksualinės prievartos aukų.

Paklaustas, ar imsis priemonių prieš vyskupus, kurie kaltinami seksualine prievarta, popiežius sakė, jog „nebus jokių tėvelio berniukų“ ir jokių privilegijų, pridūręs, jog šiuo metu atliekamas tyrimas dėl trijų vyskupų.

„Seksualinė prievarta yra toks bjaurus nusikaltimas... nes kunigas, kuris tai daro, išduoda Viešpaties kūną. Tai tari Šėtono mišios“, – sakė Pranciškus.

Pranciškus sakė, jog birželio pradžioje Vatikane susitiks su maždaug aštuoniais asmenimis, kurie buvo seksualiai išnaudojami.

Tai buvo vienas griežčiausių jo pasisakymų apie seksualinės prievartos krizę, kuri daugiau nei dešimtmetį krečia Katalikų Bažnyčią.

„Turime judėti į priekį laikydamiesi nulinės tolerancijos“, – pridūrė popiežius.

Pranciškus sakė, jog birželio pradžioje Vatikane susitiks su maždaug aštuoniais asmenimis, kurie buvo seksualiai išnaudojami. Susitikime taip pat dalyvaus Bostono arkivyskupas Seanas Patrickas O’Malley, vadovaujantis komisijai, kuriai pavesta išnagrinėti būdus, kaip įveikti šią Bažnyčios krizę.

Pontifikas, ilgiau nei valandą bendravęs su žurnalistais, sakė, kad ta grupė lytinę prievartą patyrusių žmonių, tarp kurių bus keli europiečiai, dalyvaus jo aukojamose ryto mišiose, po kurių įvyks susitikimas.

Tai bus pirmasis 2013 metų kovą Katalikų Bažnyčios vadovu išrinkto Pranciškaus susitikimas su seksualinės prievartos aukomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius