-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Popiežius siunčia naujametį sveikinimą švenčiantiems brazilams

Popiežius Pranciškus Vatikane įrašė vaizdo kreipimąsi su naujametiniais sveikinimais dviem milijonams žmonių, kurie rengiasi sutikti Naujuosius garsiajame Kopakabanos paplūdimyje Rio de Žaneire.
Popiežius Pranciškus
Popiežius Pranciškus / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Popiežiaus kreipimasis, transliuojamas tuo metu, kai šis miestas ruošiasi švęsti ir savo 450-metį, bus pateiktas prieš pat tradicinį vidurnakčio fejerverkų leidimą, sakė Rio de Žaneiro rotušės atstovas, patvirtinęs, kad vaizdo įrašas gautas pirmadienį.

„Brangūs Brazilijos žmonės, su didžiu džiaugsmu kreipiuosi aš į jus Naujųjų netų išvakarėse, kai prasidės 450 metų nuo šio miesto įkūrimo minėjimo renginiai“, – sako popiežius.

Naujametinei ugnies šventei paruošta paleisti 34 tūkst. raketų ir 24 tonas fejerverkų iš 11 laivų, išmetusių inkarus už 400 metrų nuo kranto.

Naujametinei ugnies šventei paruošta paleisti 34 tūkst. raketų ir 24 tonas fejerverkų iš 11 laivų, išmetusių inkarus už 400 metrų nuo kranto.

Fejerverkų ugnys naktiniame danguje formuos raides, skaičius, šūkį „Rio450“.

Savo įrašytoje kalboje popiežius Pranciškus sako sveikinąs „brangiuosius kariokus tokią laimingą akimirką“.

Daugelis vietinių Rio de Žanero gyventojų, pravardžiuojami kariokais, apsirengs baltai ir dovanos tradicines gėlių girliandas jūros deivei Yemanjai (Jemanžai) afrobrazilų Kandomblės religijoje. Ši Brazilijos Naujųjų metų tradicija turi suteikti apsivalymą ir užtikrinti taikingus metus.

Kopakabanoje taip pat įprasta įbristi į jūrą iki kelių ir tuojau po vidurnakčio peršokti per septynias bangas, tikintis, kad tai atneš sėkmę.

Brazilijoje dabar prasideda vidurvasaris, oro temperatūra trečiadienį laikosi ties 40 laipsnių šilumos, per šventę lietaus nenumatoma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius