Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Popiežius telefonu pasveikino išrinktąjį JAV prezidentą J.Bideną

Popiežius Pranciškus ketvirtadienį pasikalbėjo su išrinktuoju JAV prezidentu Joe Bidenu ir perdavė jam savo „palaiminimą bei sveikinimus“, sakoma demokrato valdžios perėmimo štabo pranešime.
Popiežius Pranciškus
Popiežius Pranciškus / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Buvęs viceprezidentas J.Bidenas yra antrasis katalikas, išrinktas į JAV prezidento postą po Johno F.Kennedy, laimėjusio rinkimus 1960 metais.

„Išrinktasis prezidentas padėkojo Jo Šventenybei už palaiminimą ir sveikinimus, taip pat pabrėžė vertinąs Jo Šventenybės lyderystę skatinant taiką, susitaikymą ir bendrus žmonijos ryšius visame pasaulyje“, – sakoma J.Bideno biuro paskelbtame pranešime apie pokalbį su pontifiku.

J.Bidenas „išreiškė troškimą dirbti kartu, remiantis bendru tikėjimu visos žmonijos orumu ir lygybe tokiais klausimais kaip rūpinimasis marginalizuojamaisiais, klimato kaitos krizės sprendimas, ir imigrantų bei pabėgėlių priėmimas ir integracija į mūsų bendruomenes“.

Per įtemptą 2020 metų rinkimų kampaniją varžydamasis su prezidentu respublikonu Donaldu Trumpu J.Bidenas citavo popiežių Joną Paulių II, dažnai primindavo apie savo airiškas ir katalikiškas šaknis, taip pat žadėjo „atkurti Amerikos sielą“ po ketverius metus besitęsiančio gilaus susiskaldymo.

77 metų J.Bidenas taip pat dažnai nešiojasi rožinį, priklausiusį jo velioniui sūnui Beau Bidenui.

Tuo metu popiežiaus Pranciškaus santykiai su D.Trumpu buvo įtempti. 2019 metais pontifikas D.Trumpo planus atsitverti nuo Meksikos fizine siena vadino „beprotybe“.

Kai D.Trumpas 2016 metais siekė tapti Respublikonų partijos kandidatu į prezidento postą, popiežius išprovokavo šurmulį, per vizitą Meksikoje pareiškęs, kad žmogus, galvojantis statyti sienas, o ne tiltus, „nėra krikščionis“.

D.Trumpas tąsyk atrėžė, kad „religiniam lyderiui abejoti kokio nors asmens tikėjimu yra gėdinga“.

2015 metais Pranciškus buvo susitikęs Vašingtone su tuomečiu viceprezidentu J.Bidenu, kai atvyko pasakyti kalbos Kapitolijuje per bendrą abejų JAV Kongreso rūmų posėdį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius