-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Popiežius užsipuolė interneto trolius

Popiežius Pranciškus penktadienį pasisakė apie vis labiau agresyvėjantį daugelio politinių pokalbių būdą bei socialinės žiniasklaidos panaudojimą asmeninėms patyčioms.
Popiežius Pranciškus susitiko su Timu Cooku.
Popiežius Pranciškus susitiko su Timu Cooku. / „LaPresse“/„Scanpix“ nuotr.

Pranciškaus laiške, paskelbtame tą pačią dieną, kai tinklą „Twitter“ pamėgęs popiežius susitiko su firmos „Apple“ vadovu Timu Cooku, sakoma, kad skaitmeninės technologijos ir internetas gali padėti suvesti draugėn žmones, bet taip pat gali pridaryti ir skaudžių žaizdų.

„Mūsų žodžiai ir veiksmai turi būti tokie, kad padėtų mums visiems išvengti užburto smerkimo ir keršto rato, į kurį įtraukiami asmenys ir tautos, kuris skatina nepakantos išraišką“, – parašė popiežius.

Pranciškus ragina politikus ir kitus valdžią turinčius žmones „būti itin atidžius, kai kalbama apie tuos, kurie mąsto ar veikia kitaip, arba tuos, kurie galbūt padarė klaidų“.

Jis pabrėžė, kaip kiekvienam svarbu laikytis to paties principo susidūrus kibernetinėje erdvėje, parodyti pagarbą „kaimynui, kurio nematai“.

„Juk ne technologija lemia, ar ryšys yra autentiškas, bet žmogaus širdis ir mūsų gebėjimas išmintingai panaudoti savo turimas priemones“, – sako Pranciškus.

„Socialiniai tinklai gali palengvinti ryšis ir skatinti gėrį bendruomenėje, bet jie taip pat gali atvesti prie didesnio individų ir grupių poliarizavimo ir atskyrimo, – pažymima laiške. – Skaitmeninis pasaulis yra vieša erdvė, susitikimų vieta, kur mes galime padrąsinti ar pažeminti vienas kitą, įsitraukti į prasmingą diskusiją ar nesąžiningus išpuolius.“

Apie popiežiaus ir T.Cooko susitikimą Vatikanas jokių detalių nepateikė. „Apple“ vadovas yra atvykęs į Italiją atidaryti naują „Apple“ aplikacijų tyrimo centrą Neapolyje.

Pranciškus praėjusią savaitę susitiko ir su „Google“ vadovu Ericu Schmidtu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius