-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Popiežius XVI amžiaus Ispanijos vienuolyne perspėja saugotis „Dievo saulėlydžio“

Popiežius Benediktas XVI kalbėdamas XVI amžiaus Ispanijos vienuolyno bažnyčioje susirinkusioms vienuolėms perspėjo saugotis „Dievo saulėlydžio“ ir gyrė jų radikalų pasirinkimą.
Popiežius Benediktas XVI su vienuolėmis
Popiežius Benediktas XVI su vienuolėmis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Apie 1 600 vienuolių plojimais ir sveikinimo šūksniais pasitiko 84-erių pontifiką, atvykusį į Šv. Lauryno augustinų vienuolyną, paprastai vadinamą El Eskorialiu, kuris stovi už 47 km į vakarus nuo sostinės Madrido.

Jūsų gyvenimas turi liudyti asmeninį susitikimą su Kristumi, kuris maitino jūsų įšventinimą, ir atskleisti visą šio susitikimo keičiančią jėgą“, – pažymėjo popiežius.

„Tai tampa dar svarbiau šiandien, kai vyksta tam tikras „Dievo saulėlydis“, tam tikra amnezija, ir nors krikščionybė visiškai neatmetama, vis dėlto atsisakoma mūsų tikėjimo lobio, ir šis neigimas gali baigtis mūsų giliausio tapatumo praradimu“, – sakė Benediktas XVI.

„Bažnyčiai labai reikia jūsų jaunos ištikimybės, jūsų įsišaknijimo Kristuje ir ant Kristaus uolos pastatyto jūsų gyvenimo pavyzdžio“, – pridūrė jis.

Pontifikas, kuris atvyko į Ispaniją dalyvauti Pasaulinėse jaunimo dienose, vienuolyne lankėsi antrąją savo vizito dieną. Dauguma El Eskorialyje susirinkusių vienuolių, tarp jų apie 400 iš kontempliatyvių uždarų bendruomenių, buvo ispanės.

„Reliatyvizmo pasaulyje mums reikalingas būtent toks radikalizmas, kuriam jūs skyrėte savo gyvenimą“, – sakė popiežius, dėkodamas už jų darbus švietimo, sveikatos, misionieriškos veiklos ir taikos srityse.

Vėliau vienuolyno didžiulėje bazilikoje popiežius kreipėsi į 1 500 universiteto profesorių, mokytojų ir mokslininkų. Jis sakė, kad jaunimui šiandien reikalingi „orientyrai visuomenėje, vis labiau pasimetusioje ir praradusioje stabilumą“.

„Vadovaujantis tik naudos kriterijais, galima padaryti labai daug žalos – pradedant įvairiais piktnaudžiavimais mokslu iki politinio totalitarizmo įsiviešpatavimo, – sakė jis. – Nuo šitokio redukcionistinio požiūrio į žmogų gali apsaugoti tik autentiška universiteto idėja.“

Anksčiau dieną popiežius susitiko su karaliumi Juanu Carlosu I. Susitikimas vyko Sarsuelos rūmuose prie Madrido, kuriuose karališkoji šeima gyvena ir kuriuose yra ir monarcho įprastinė darbo vieta.

Po pietų nunciatūroje Benediktas XVI priėmė Ispanijos premjerą Jose Luisą Rodriguezą Zapatero.

Penktadienio vakarą pontifikas vadovaus Kryžiaus kelio procesijai už „žmonijos nuodėmes“, tokias kaip lytinis išnaudojimas ir nusikaltimai prieš vaikus. Joje dalyvaus jaunimas iš 15 šalių, tarp kurių Irakas, Sudanas, Haitis ir Japonija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius