-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Poros kūdikis mirė gimdant namuose: paaiškėjo, kad pribuvėja jau buvo teisiama

Tori DiVincenzo gulėjo lovoje namuose, apsvaigusi ir kraujuojanti. Ji valandų valandas gimdė prižiūrima patyrusios pribuvėjos, norėdama pagimdyti dukrą tyliai ir ramiai.
Po gimdymo – mama su naujagimiu
Po gimdymo – mama su naujagimiu / Solen Feyissa / Unsplash nuotr.

Tą 2021 m. lapkričio popietę Sophie Rose DiVincenzo greitosios pagalbos automobiliu buvo skubiai vežama į ligoninę. Pirmieji medikai būriavosi aplink namą Kalverto apygardoje, Merilande, JAV. T.DiVincenzo akušerė Karen Carr ir jos padėjėja išleido gimdymo baseino vandenį, nuvilko dėmėtą patalynę ir išskalbė skalbinius.

Pirmą kartą gimdanti motina buvo nuoga ir per silpna atsistoti. Medikai bandė ją uždengti antklode, bet ji ją nustūmė; svoris jai atrodė nepakeliamas. Tuomet 65 metų amžiaus trumpai kirptų rudų plaukų K.Carr atsisėdo ant lovos ir pasakė motinai, kad Sophie mirė.

„Aš net nežinau, kaip tai atsitiko“, – pasak T.DiVincenzo pasakojimo, kelis kartus pasakė T.Carr. Likus maždaug 16 minučių iki gimdymo pribuvėja pranešė klausanti kūdikio širdies plakimo.

Vėliau tyrėjai aiškinsis, ar K.Carr tinkamai neprižiūrėjo T.DiVincenzo ir jos kūdikio. T.DiVincenzo sužinojo, kad tai buvo ne pirmas kartas, kai K.Carr buvo tikrinama dėl savo, kaip pribuvėjos, darbo.

Trijų valstijų ir Kolumbijos apygardos pareigūnai, įskaitant JAV apygardos prokuroro biurą, atliko tyrimą dėl K.Carr po to, kai gimdymai namuose, kuriuose ji dalyvavo, buvo nesėkmingi. Virdžinijoje K.Carr prisipažino kalta dėl dviejų kaltinimų, kai 2010 m. mirė kūdikis. Ji penkias dienas praleido kalėjime ir sutiko daugiau niekada nevykdyti praktikos šioje valstijoje. Tais pačiais metais Merilande po dar vienos kūdikio mirties teisėjas nustatė, kad K.Carr sprendimai gimdymo metu turėjo „skaudžių pasekmių“. Pareigūnai skyrė didelę baudą.

Tačiau keturi kiti tyrimai buvo baigti jos naudai – jai nebuvo pareikšti jokie kaltinimai, o dviejose administracinėse bylose ji pasiekė teisinę pergalę. Kaip nustatė laikraštis „The Washington Post“, K.Carr ir toliau priiminėjo gimdymus.

Ilgai trukusi Karen Carr karjera išryškina nerimą keliančią tikrovę: dėl nenuoseklių įstatymų ir ribotos atskaitomybės būsimiems tėvams, ketinantiems gimdyti namuose, sunku įvertinti akušerės darbo istoriją ir priimti pagrįstą sprendimą dėl vieno svarbiausių gyvenimo įvykių. Nors visa K.Carr istorija vis dar lieka viešai neatskleista, laikraštis, remdamasis viešais dokumentais, atskleidė naujų detalių, iš kurių matyti, kad per du dešimtmečius daugelio valstijų pareigūnų pastangos neleisti jai verstis akušerijos praktika iš esmės žlugo.

K.Carr atmetė kelis prašymus pakomentuoti šią istoriją. Per savo advokatą ji taip pat atsisakė atsakyti į išsamius klausimus raštu. Jos šalininkams K.Carr teisinės problemos rodo, kad pareigūnai dažnai neteisingai supranta ir net nesąžiningai persekioja akušeres, kurios dalyvauja gimdymuose namuose. „Kai kovoji, jiems tai nepatinka, – sakė Karen Webster, Merilando pribuvėja ir artima K.Carr draugė. – ... Aš noriu pasakyti, kad jie visada ieškos Karen.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius