-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Portugalijos teismas nutarė, kad įkaušę šiukšlių rinkėjai atrodo linksmesni

Portugalijos teismas nurodė vienai atliekų tvarkymo bendrovei grąžinti į darbą savo šiukšlių rinkėją, kuris buvo atleistas, nes darbo metu buvo neblaivus.
Portugalijos vėliava
Portugalijos vėliava / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Teismas taip pat padarė išvadą, kad išgėrę šiukšlių rinkėjai kitiems žmonėms atrodo laimingesni.

Stipriais vynais garsėjančio šiaurinio Porto miesto apeliacinis teismas nurodė bendrovei ne vien iš naujo priimti atleistą darbuotoją, bet ir išmokėti jam 14 mėnesinių atlyginimų dydžio kompensaciją.

Trijų teisėjų kolegija nusprendė, kad šiukšlių rinkėjas nepažeidė jokių taisyklių dėl alkoholio vartojimo darbe, nes bendrovė nebuvo jų parengusi. Teismas taip pat atmetė kaip įrodymą pateiktus kraujo tyrimo rezultatus, sakydamas, kad mėginys buvo paimtas be asmens sutikimo.

„Pažymėtina, kad alkoholis gali padėti darbuotojui užmiršti gyvenimo sunkumus ... o visuomenei netgi gali atrodyti, kad toks laimingas darbuotojas yra labai veiksmingas, puikus ir greitas šiukšlių šalintojas“, – sakoma teismo tinklalapyje paskelbtoje nutartyje, kurioje neįvardijama nei bendrovė, nei jos darbuotojas.

Tas vyras dirbo šiukšliavežės padėjėju, kai tas automobilis pateko į avariją pernai vasarį. Kartu su šiukšliavežės vairuotoju jis buvo išvežtas į ligoninę, kur atlikti tyrimai parodė, kad jų kraujyje buvo gana didelis alkoholio kiekis.

Vairuotojas taip pat buvo atleistas, tačiau to sprendimo neginčijo.

Teisėjai pripažino, kad „akivaizdu, jog vairuotojas negali gerti“, – tačiau atsisakė pripažinti „visuotinę nuostatą, jog šiukšlininkas negali išgerti bokalo alaus per pietus ir eiti į darbą, arba išgerti daug daugiau, priklausomai nuo savo pareigų.“

Jie taip pat rekomendavo bendrovei nustatyti savo darbuotojams leistiną girtumo ribą, užuot taikius visišką alkoholio netoleravimą, nes dėl tokios politikos jai gresia netekti daugiau darbuotojų.

„Nes, pripažinkime, jų darbas nėra malonus“, – sakoma nutartyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius