-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Potvynio siaubiamas Australijos Brisbano miestas tampa miestu-vaiduokliu (nuotraukos, video)

Trečias pagal dydį Australijos miestas Brisbanas pamažu tampa tikru miestu-vaiduokliu, kurį masiškai palieka žmonės, o tūkstančiai namų apsemti.
Brendantys januoliai
Potvynis Australijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Potvynis

Kvinslando valstijos premjerė Anna Bligh jau pareiškė, kad Brisbane gali būti užlieta iki 20 tūkstančių namų, ir sakė, jog žmonės tai turėtų vertinti labai rimtai. Tūkstančiai žmonių jau paliko savo namus, – kai kurie išvyko pas giminaičius, o apie 6 500 turėtų prisiglausti evakuacijos centruose.  Prognozuojama, kad potvynis gali užlieti apie 2 100 gatvių ir apie 50 priemiesčių, o vandens lygis viršyti 5,4 metro ribą.

Kaip filmas apie katastrofas

Vietos gyventojai žiniasklaidai pasakoja, kad Brisbanas jau virto tikru miestu-vaiduokliu. Vienas vietos gyventojas BBC pasakojo, kad dabar čia kuo puikiausiai galima būtų filmuoti filmus apie katastrofas.

„Visur vanduo, matyti tik namų stogai, medžių viršūnės. Praplaukia automobiliai, motociklai, sulūžę baldai ir šiukšlės. Virš miesto sukasi gelbėtojų ir kariškių sraigtasparniai“, – BBC pasakojo žmogus.
 

Jis teigė, kad Brisbano gyventojai ruošiasi visiškam miesto sunaikinimui, o užlietus namus okupuoja gyvatės ir kiti gyviai. Tiesa, vyras pasakojo, kad kai kurie jo pažįstami liko mieste – tai laimingieji, kurių namai atsidūrė virš potvynio ribos.

„Tai baisu“

Šiame mieste gyvenanti Hannah Davies „Sky News“ pasakojo, kad vaizdai mieste yra labai „siurrealistiški“. „Tai šokiruoja, nemanau, kad žmonės manė, jog bus taip baisu. Kai gyveni tokiame mieste kaip Brisbanas, nesitiki, kad visa infrastruktūra tiesiog dings. Tai baisu“, – sakė ji.

Kai kurie žmonės CNN pasakojo, kad spruko iš namų tik su  būtiniausiais daiktais. „Mes braidžiojome po namus“, – pasakojo viena iš miesto sprukusi moteris.

Vienas restorano savininkas pasakojo, kad jo įmonę vanduo užliejo tiesiog akimirksniu – vieną akimirką vanduo sėmė tik batus, o netrukus jau viskas viduje tiesiog plaukė. Draudimo bendrovė jam jau pareiškė, kad jokie potvynio nuostoliai atlyginti nebus.

Infrastruktūra sunaikinta

Šiuo metu mieste nebeveikia visuomeninis transportas, išjungti šviesoforai, nebedirba ir šiukšlių išvežimo tarnybos. Apie 115 tūkstančių namų neturi elektros.

Miesto valdžia praneša, kad potvynio metu jau žuvo mažiausiai 12 žmonių,  daugiau nei 60 dingo be žinios.

Potvyniai Australijos šiaurės rytuose kilo po liūčių, kurios nesibaigia jau kelias savaites. Ekspertai teigia, kad šis potvynis padarys didžiausią žalą nuo pat 1974 metų. Australijos valdžios atstovai netgi teigia, kad tai gali tapti baisiausia katastrofa šalies istorijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius