Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Potvynių Graikijoje aukų padaugėjo iki 14

Graikijoje naktį pasipylusios liūties sukelti staigūs potvyniai trečiadienį pasiglemžė 14 gyvybių, dar daugybė žmonių laikomi dingusiais, pranešė pareigūnai.
Potvynio Graikijoje pasekmės
Potvynio Graikijoje pasekmės / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Potvyniai kilo į vakarus nuo Atėnų esančioje pusiau kaimiškoje teritorijoje, Mandros, Nea Peramo bei Megaros miestuose, kur yra daug fabrikų ir sandėlių.

Pasak gelbėtojų, 12 lavonų – keturių moterų ir aštuonių vyrų – rasta pačioje Mandroje arba netoli jos. Dar du negyvus vyrus rado jūros pakrantės sargyba, matyt juos nusinešė potvynis.

Televizijos reportažuose matyti, kaip vanduo beveik visiškai apsėmė sunkvežimius, autobusus ir furgonus, purvino vandens srautai užliejo ištisus rajonus.

Tarp žuvusiųjų minimi keli žmonės, mirę savo namuose arba netoli jų, be to, potvyniai pareikalavo vieno sunkvežimio vairuotojo, medžiotojo bei dviejų vyrų, kurių palaikus srovė nunešė į jūrą, gyvybių.

Ugniagesiai pranešė sulaukę daugiau kaip 300 pagalbos prašymų ir išsiuntę į potvynių užlietas vietoves daugiau kaip 120 pareigūnų.

Keliolika žmonių išgelbėjo vienas tarpmiestinis autobusas, dar daugybė kitų buvo priversti gelbėtis sugriuvus fabriko „Johnson & Johnson“ sienai.

„Turime septynias patvirtintas mirtis“, – kiek anksčiau valstybinei televizijai ERT sakė regiono gubernatoriaus pavaduotojas Janis Vasilejus.

„Orų prognozės nepalankios, taigi, esame budrūs“, – sakė jis ir perspėjo, kad „vandens srautai“ užtvindė visą greitkelį, vedantį jūros link.

„Purvo ir akmenų srautas nuėjo per Mandrą... Nieko panašaus nėra buvę“, – teigė J.Vasilejus.

„Viskas prarasta. Biblinė nelaimė“, – televizijai sakė Mandros merė Joana Kriekuki.

„Turime įstrigusių žmonių... Mums reikia mašinų, kad išvežtume juos iš jų namų“, – sakė taip pat savo namuose įstrigusi politikė.

Dalis užlietų teritorijų liko be elektros. Anot pareigūnų, daugybei žmonių reikės vietos pernakvoti.

„Pasiekti tą teritoriją yra sudėtinga; sąnašos beveik siekia namų aukštį“, – sakė priešgaisrinės apsaugos departamento atstovas Janis Kapakis.

Gubernatoriaus pavaduotojas nurodė, kad į nelaimės vietą išsiųsta specialioji technika nuolaužų šalinimui, tačiau ji galės būti panaudota tik nusekus potvynio vandeniui.

Graikijos premjeras Aleksis Cipras sakė, kad „siaubingas potvynis“ pareikalavo žmonių gyvybių ir sakė labai sielvartaująs dėl šios nelaimės aukų.

Ugniagesiai pranešė sulaukę daugiau kaip 300 pagalbos prašymų ir išsiuntę į potvynių užlietas vietoves daugiau kaip 120 pareigūnų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius