-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Potvynių ir nuošliaužų Nepale aukų skaičius išaugo iki 40

Potvynių ir nuošliaužų Nepale aukų skaičius išaugo iki mažiausiai 40, sekmadienį pranešė vietos pareigūnai. Tūkstančiai žmonių buvo priversti palikti savo namus dėl tebesitęsiančių musoninių liūčių. Nuo penktadienio ryto liūtys sunaikino namų ir infrastruktūros daugiau nei dešimtyje rajonų. Kai kur žmonėms teko ropštis į medžius, kad pabėgtų nuo kylančio vandens.
Rinkimai Nepale
Nepalas / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 2 Nepalas Potvynis

„Nuo penktadienio per potvynius ir nuošliaužas žuvo mažiausiai 40 žmonių, – agentūrai AFP sakė Nepalo vidaus reikalų ministerijos atstovas Deepakas Kafle'as. – Nukentėjusiuose rajonuose nuolat dirba mūsų gelbėtojų komandos. Taip pat teikiame pagalbą nukentėjusiems.“

Tuo tarpu Raudonasis Kryžius skelbia, kad aukų skaičius jau siekia mažiausiai 53, o dešimtys žmonių yra laikomi dingusiais be žinios.

Nepalo televizijos reportažuose iš nelaimės vietų matyti vandenyje iki juosmens stovintys gyventojai, laikantys savo daiktus. Kai kurie valtimis mėgino pasiekti aukštesnes vietas.

Skelbiama, kad kai kurios šeimos su mažais vaikais turėjo nakvoti medžiuose, nes vanduo nuplovė jų namus viename kaimelyje pietiniame Čitvano rajone.

Iš viso nuo šiųmečio musoninių liūčių sezono pradžios Nepale jau žuvo daugiau nei šimtas žmonių, rodo vyriausybės duomenys. Pernai per liūčių sezoną žuvo beveik 100 žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius