-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prabangą pamėgęs nusikaltėlis vienuolis šokiravo Tailandą: privatus lėktuvas, 22 „Mercedes-Benz“ ir „Louis Vuitton“ rankinės

Vaizdo įrašas apie privačiu lėktuvu prabangiai keliaujančius Tailando vienuolius „Youtube“ buvo tapęs hitu. Dabar paaiškėjo, jog vienas vienuolių yra rimtas nusikaltėlis. 33-ejų Wirapolas Sukpholas ieškomas dėl įvairių nusikaltimų, jis susijęs su pinigų plovimu, prekyba narkotikais, nužudymu ir išžaginimu, skelbia „Spiegel“.
Vienuolis Wirapolas Sukpholas
Vienuolis Wirapolas Sukpholas / Kadras iš Youtube.com

Birželio viduryje pasirodęs vaizdo įrašas, kuriame matyti akinius nuo saulės užsidėję ir daiktus „Louis Vuitton“ krepšiuose lėktuvu besigabenantys vienuoliai, šokiravo tailandiečius. Vaizdo įrašas „Youtube“ virto vienu iš didžiausių religinių skandalų. Dėmesio centre atsidūrė vienuolis-nusikaltėlis.

W.Sukhpolas, anot tyrėjų, itin mėgsta prabangų gyvenimą, nepaisant savo įžadų gyventi paprastą gyvenimą laikantis celibato. Anot jų, prašmatniais akiniais pasipuošęs ir dizainerio rankinę demonstruojantis vienuolis – tai „ledkalnio viršūnė“.

Manoma, kad jis gali turėti turto už milijardą Tailando batų – apie 25 mln. eurų.

Teigiama, kad su vienuoliu susijusių paslapčių sąrašas tik ilgėja. Manoma, kad jis gali turėti turto už milijardą Tailando batų – apie 25 mln. eurų.

Teisėsauga išdavė arešto orderį. Jis ieškomas už turto iššvaistymą, sukčiavimą, išprievartavimą. Be to, su juo siejami ir kiti nusikaltimai – pinigų plovimas, prekyba narkotikais ir nužudymas.

Vienuolis iš šalies pabėgo. Kai tik vaizdo medžiaga pasirodė viešumoje, W.Sukhpolas, anot šventyklos atstovų, išvyko į „religinę kelionę“ Prancūzijos Provanso regione. Manoma, kad 33-ejų vienuolis iš Europos pabėgo į JAV.

Per trejus metus – 22 „Mercedes-Benz“

Kaip vienuolis galėjo sukaupti šitiek pinigų? Vien 2009–2011 metais jis įgijo 22 „Mercedes-Benz“. Policija bejėgė.

„Yra buvę atvejų, kai vienuoliai piktnaudžiauja savo padėtimi, – sako Tailando specialiųjų tyrimų tarnybos darbuotojas Pong-in Intarakhao, – Tačiau dar niekada nebuvo tokio vienuolio, kuris būtų siejamas su tiek daug nusikaltimų.“

Teigiama, kad jo padaryta žala Tailando žmonėms ir visuomenei yra tiesiog nesulyginama su buvusiomis istorijomis. Tyrėjai mano, kad kol kas tik paviršutiniškai atskleidė vienuolio machinacijas.

Turi nepaprastų galių

W.Sukhpolas gimė neturtingame šiaurės rytų Tailando regione. Prie vienuolių jis prisijungė būdamas paaugliu. Savo gimtojoje vietovėje jis itin greit išpopuliarėjo, kaip turintis ypatingų galių. Sklido gandai, kad jis gali skraidyti ir vaikščioti ant vandens. Jam suteiktas aukštesnis titulas, kuris paprastai skiriamas vyresniems vienuoliams.

Bėgant laikui aplink jį susibūrė pasekėjai, kurie neva skelbdami budizmą  finansavo brangius projektus – šventyklų, ligoninių statybas ir smaragdais puoštų Budos statulų įsigijimą. W.Sukhpolas, kaip manoma, buvo žavinga, spalvinga ir įtikinamai veikusi figūra. „Jo balsas buvo nuostabus, – sakė vienas vyras, kuris kartą vienuolį matė per pamaldas, – Po pamaldų jis pakėlė maišą ir šimtai žmonių puolė jam aukoti.“

Kovos su pinigų plovimu pareigūnai aptiko, jog vienuolis turi prieigą prie 41 banko sąskaitos. Jose nuolat juda milijonai dolerių, o tai paskatino įtarimus dėl pinigų plovimo. Įtariama, kad vienos avarijos metu vienuolis nužudė žmogų ir pabėgo. Pareigūnus pasiekė  pranešimai apie prievartavimus.

Tailande, oficialiais duomenimis, gyvena daugiau kaip 61 tūkstantis vienuolių. Jie atsideda kukliam gyvenimui ir maldai. Anot kritikų, toks gyvenimo būdas nėra apsaugotas nuo šiuolaikiško gyvenimo teikiamų malonumų. Žiniasklaida vis praneša apie vienuolius, vartojančius narkotikus, alkoholį, besilinksminančius su prostitutėmis, švaistančius pinigus. Pastaraisiais metais apie 300 vienuolių gavo papeikimus arba buvo pašalinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius