-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prabilo Osamos bin Ladeno gydytojas: kalėjime esu kankinamas

Pakistano gydytojas, kuris padėjo JAV rasti Osamą bin Ladeną teigia nežinojęs, kad bus įtrauktas į pernai įvykusias „al Qaeda“ vado žudynes.
Osama bin Ladenas
Osama bin Ladenas

Kalbėdamas pirmą kartą po jo arešto, Shakilas Afridi „Fox News“ sakė nemanęs, kad jam po nužudymo reikėtų pabėgti, tačiau buvo pagrobtas Pakistano ISI žvalgybos agentūros. Jis sakė, kad agentūra, kurioje jis buvo kankinamas, laiko JAV didžiausiu priešu. 

Gydytojas gegužę buvo nuteistas kalėti 33 metus už tai, kad rėmė karinę grupuotę. Tačiau, žiniasklaidos teigimu, jis nubaustas už pagalbą CŽV.

Neaišku, kaip Sh.Afridi, kuris yra kalėjime Peshaware, davė interviu.  Interviu paskelbtas rugsėjo 11-osios išpuolių JAV išvakarėse.

Sh.Afridi tvirtina naudojęs netikrą hepatito B vakcinaciją, norėdamas gauti Osamos bin Ladeno šeimos DNR pavyzdžius.

Buvęs Osamos bin Ladeno gydytojas, kalbėdamas iš kalėjimo, teigė nežinojęs, kad CŽV pajėgos nukreiptos būtent Bin Ladeno paieškoms. 

„Aš nežinojau apie konkretų tikslą, dirbau darbą, kuris man buvo pavestas. Aš buvau šokiruotas, negaliu patikėti, kad esu susietas su šiuo nužudymu“, – sakė jis „Fox News“. 

Sh.Afridi teigė, kad CŽV jam patarė bėgti į Afganistaną, tačiau jis bijojo kirsti pasienį ir nemanė, kad bėgti būtina. Vyras buvo suimtas praėjus 20 dienų nuo Bin Ladeno mirties. Gydytojas teigė aštuonis mėnesius laikytas kalėjime užrištomis akimis ir surakintas. 

„Norėdamas valgyti turėjau atsiklaupti ant kelių, valgyti tik burna, kaip šuo“, – televizijai pasakojo jis.   Tardymo metu jis buvo kankinamas cigarečių nuorūkomis ir elektros šoku. 

Osamos bin Ladeno nužudymas pagilino JAV ir Pakistano santykių krizę. Pakistano vyriausybė buvo labai sutrikusi paaiškėjus, kad jų šalyje gyveno teroristinės grupuotės vadas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius