-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Praėjus 17-ai metų Niujorke vėl atidaryta per rugsėjo 11-osios atakas sugriauta metro stotis

Praėjus 17-ai metų po 2001-ųjų rugsėjo 11-osios atakų, Niujorke vėl atidaryta per šį teroristinį išpuolį sugriauta metro stotis, rašo BBC.
Niujorke vėl atidaryta „WTC Cortlandt“ metro stotis
Niujorke vėl atidaryta „WTC Cortlandt“ metro stotis / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

2001 m. rugsėjo 11 d. devyniolika teroristų, susijusių su Al-Qaeda užgrobė keturis komercinius keleivinius lėktuvus. Kiekvienoje užgrobėjų grupėje buvo po vieną asmenį, mokėjusį pilotuoti lėktuvą. Du užgrobti lėktuvai buvo nukreipti į Pasaulio prekybos centro dvynius Niujorke, po smūgių abu dangoraižiai sugriuvo ir apgadino aplink esančius pastatus. Po nuolaužomis buvo palaidota ir Kortlando gatvėje buvusi metro stotis.

Šeštadienio vidurdienį, praėjus 17-ai metų po katastrofos, pervadinta „WTC Cortlandt“ stotis vėl buvo atidaryta visuomenei.

„Tai daugiau nei metro stotis. Tai niujorkiečių ryžto ir noro atkurti Pasaulio prekybos centrą simbolis“, – pranešime nurodė Niujorko miesto metro tarnybos vadovas Joe Lhota.

Anot „New York Times“, rekonstruojant stotį buvo atstatytos jos lubos bei pakeista 365 metrai bėgių. Stotyje taip pat įdiegta nauja vėdinimo sistema, įvairios technologijos, padėsiančios reguliuoti keleivių srautus.

Stoties sienos taip puoštos balta marmurine mozaika su išgraviruotu JAV nepriklausomybės deklaracijos tekstu.

„WTC Cortlandt“ stoties rekonstrukcija kainavo beveik 182 mln. JAV dolerių.

2001-ųjų rugsėjo 11-osios atakos nusinešė beveik 3 tūkst. žmonių gyvybes. Griūnant pastatams žuvo apie tris šimtus Niujorko gaisrininkų, taip pat beveik aštuonios dešimtys policininkų, gelbėjusių žmones.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius