Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Praėjus šimtmečiui Vokietijos kariuomenėje grąžinama rabino pareigybė

Vokietijos kariuomenė vėl įdarbina rabiną dvasiniu vadovu po šimtmečio pertraukos, duodama aiškų ženklą, kad žydų bendruomenė yra neatskiriama šalies visuomenės dalis, trečiadienį pareiškė Vokietijos gynybos ministrė Annegret Kramp-Karrenbauer.
Annegret Kramp-Karrenbauer
Annegret Kramp-Karrenbauer / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 2 Vokietija Judaizmas

Kariuomenėje įdarbinti kunigai ir pastoriai jau teikia savo paslaugas maždaug 94 tūkstančiams joje tarnaujančių krikščionių.

Tačiau žydai, kurių kariuomenėje yra apie 300, tokios privilegijos neturėjo.

„Šiandien vykusiame [ministrų] kabineto susitikime mes pasiuntėme svarbų signalą žydų kariams, – parašė ministrė socialiniame tinkle „Twitter“. – Praėjus maždaug 100 metų sugrąžiname žydų rabiną į bundesverą (Vokietijos karines pajėgas). Aiškus įsipareigojimas – žydų gyvenimas yra akivaizdus mūsų šalyje.“

Kariuomenės dvasiniai vadovai konsultuoja karius moralės klausimais ir lydi karius, kai jie dalyvauja pratybose ar tęsia mokslus.

Ginkluotosios pajėgos tai pat ketina įdarbinti dvasinį vadovą 3 tūkstančiams karių musulmonų, tačiau derybos šiuo klausimu yra įstrigę, nes šalyje nėra musulmonų bendruomenei atstovaujančios centrinės institucijos.

Daug metų Vokietijos ginkluotosios pajėgos sulaukdavo kritikos, esą kai kurie jų nariai gali būti kraštutinių dešiniųjų pažiūrų.

Pernai tuometė gynybos ministrė Ursula von der Leyen nurodė Vokietijos ginkluotosioms pajėgoms atsikratyti sąsajų su vermachtu, sužinojusi, kad vienose kareivinėse yra atvirai eksponuojami nacių kariuomenės plieniniai šalmai ir kita atributika.

Neseniai A.Kramp-Karrenbauer pažadėjo imtis ryžtingų veiksmų prieš radikalizmo apraiškas kariuomenėje, kai paaiškėjo, kad bundesveras ruošiasi suspenduoti vieną savo elitinių pajėgų narį dėl įtariamų ultradešiniųjų ekstremistinių pažiūrų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius