Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 12 /10:12

Pragariška naktis Ukrainoje: Charkove 40 užpuolikų pjaustė praeivius, tarp sužeistųjų – studentai iš Jordanijos

Apie 40 žmonių penktadienio naktį surengė pjautynes Ukrainos Charkovo miesto Otakaros Jarošo gatvėje, kurioje – studentų bendrabučiai, skelbia UNIAN. Vėliau pranešta, kad su peiliais užpulti žmonės ir už trijų kilometrų Kločkovskio gatvėje. Tarp sužeistųjų yra ir studentų iš Jordanijos.
Užpuolikai Charkove
Užpuolikai Charkove
Temos: 1 Ukraina

Vidaus reikalų ministerija pranešė, kad iš viso sužeisti ir į ligoninę išvežti 9 žmonės. Pirmoji auka į ligoninę atgabenta 23.30 val. Visų sužeistųjų būklė – vidutinio sunkumo. Vienam jų gali prireikti operacijos. Žiniasklaidos duomenimis, aukų gali būti ir daugiau.

Kaip skelbia UNIAN, tarp sužeistųjų yra ir penki studentai iš Jordanijos, kurie mokosi mediciną Charkovo universitete. Kaip žurnalistams pasakojo liudininkai, kavą geriančius studentus užpuolė apie 40–50 jaunuolių, kurie „buvo nusiteikę ne tik išgąsdinti ir sumušti, bet ir nužudyti“, gauja. 

Pjaustė praeivius, mėgino įsiveržti į kavinę

Liudininkas Aleksandras TSN pasakojo, kad užpuolikai  Otakaros Jarošo gatvėje buvo jauni, atletiško kūno sudėjimo vyrai, galvas apsivynioję marškinėliais. Kai kurie veidus dengė kaukėmis ir buvo ginkluoti peiliais.

VIDEO: Pjautynės Charkove

Anot jo, užpuolikai bėgo O.Jarošo gatve mušdami visus, ką sutiko savo kelyje, daužydami viską, kas pasimaišė po ranka.

Jie pradūrė padangas keliems automobiliams, pastatytiems prie bendrabučių. „Ant suoliuko prie bendrabučio buvo jaunuolių – gauja iškart puolė juos, pjaustė jiems nugaras, rankas“, – pasakojo liudininkas.

Vienas iš nukentėjusiųjų, Aleksandro žiniomis, yra arabų kilmės. Nesulaukus medikų, jis į ligoninę buvo išvežtas automobiliu su pradurtomis padangomis. Dar dvi aukos – ukrainiečiai. Vieno jų žaizdos nugaroje – itin gilios. Antrajam sumušta galva ir giliai supjaustyta koja. 

Liudininkas Aleksandras pasakojo, kad užpuolimo metu buvo maždaug už 100 metrų esančioje kavinėje. Jis matė, kaip visi pradėjo šaukti, bėgti iš kavinės. Savininkas greitai užrakino duris – užpuolikai mėgino įsiveržti, tačiau jiems nepavyko. Gauja išvartė staliukus ir kėdes lauke, tuomet nubėgo.

TSN praneša, kad Kločkovskio gatvėje vėliau maždaug 30 žmonių gauja puolė praeivius. Septyni buvo sužeisti ir išgabenti į ligoninę.

Ketvirtadienį apie 100 protestuotojų grupė Charkove Rusijos konsulatą apmėtė kiaušiniais ir aplaistė dažais. „Charkovo patriotai sveikina Putiną“, – feisbuke parašė asmuo, įkėlęs vaizdo medžiagą iš įvykio vietos:

Генеральное консульство РФ в Харькове закидали яйцами.Синяя краска+яичный желток=поздравление патриотов Харькова Путину.

Posted by Dmitro Drobot on Thursday, 11 June 2015

Odesoje – du galingi sprogimai

Penktadienio naktį, apie 2 val., Odesoje nugriaudėjo du galingi sprogimai. Liudininkai pasakojo, kad sprogimo garsas buvo girdėti visame mieste. 

Apie sužeistuosius nepranešama. Buvo sugadinti reklamos stendai. Skelbiama, kad vienas iš reklaminių stendų buvo patriotinės pakraipos, ant kurio užrašyta „Krymas – tai Ukraina“.

Gyventojai žiniasklaidai teigė, kad pirmasis sprogimas buvo itin galingas, netrukus pasigirdęs antrasis – šiek tiek silpnesnis. Sprogimai buvo girdėti beveik visame mieste.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius