Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prahos gėjų paradas pritraukė tūkstančius dalyvių

Tūkstančiai žmonių šeštadienį dalyvavo antrajame Čekijos sostinėje surengtame gėjų parade, per kurį buvo pasmerktas Rusijos teismo sprendimas skirti laisvės atėmimo bausmę merginų pankroko grupės „Pussy Riot“ narėms.
Parado akimirka
Parado akimirka / „Scanpix“ nuotr.

Daugelis eitynių dalyvių vilkėjo ekscentriškus kostiumus, pūtė švilpukus ir mojavo vėliavomis, susirinkę Prahos centrinėje Šv.Vaclavo aikštėje, o vėliau žygiavo pagrindinėmis sostinės gatvėmis, skambant muzikai iš garsiakalbių, pritvirtintų prie mikroautobusų.

Parado dalyviai ėjo prie salos Vltavos upėje, kur vyks keli koncertai ir kitokie pasirodymai.

„Praėjus daugiau nei 20 metų po Aksominės revoliucijos, Prahos gėjų paradas siekia įnešti savo indėlį į visuomenę, kuri yra atvira ir pasitikinti savimi“, – sakoma festivalio tinklalapyje paskelbtame organizatorių pranešime, kuriame turimas omenyje taikus komunistinio režimo nuvertimas 1989 metais.

Parado dalyviai pasinaudojo proga pasmerkti penktadienį Maskvos teismo paskelbtą nuosprendį trims „Pussy Riot“ narėms už politinį protestą Rusijos sostinės pagrindinėje katedroje.

Tačiau organizatorių „Facebook“ paskyra praeitą naktį buvo sugadinta kompiuterinių įsilaužėlių, o krikščionys demokratai ir kita konservatyvi organizacija šeštadienį protesto demonstraciją.

Pirmasis gėjų paradas, surengtas Prahoje praeitais metais, išprovokavo politinį ir diplomatinį skandalą, kai konservatyvių pažiūrų prezidento Vaclavo Klauso vienas iš padėjėjų pavadino gėjus iškrypėliais. Jo nuomonei vėliau palaikymą išreiškė Čekijos vadovas.

Šis žingsnis paskatino daugelio Europos šalių, taip pat Kanados ir JAV ambasadorius paskelbti bendrą pareiškimą, palaikantį šį festivalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius