-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Prancūzai vėl užsipuolė „nenaudingą“ ES diplomatijos vadovę

Prancūzai penktadienį vėl užsipuolė pastaraisiais metais vis kritikuotą Europos Sąjungos (ES) diplomatijos vadovę Catherine Ashton – vienas Socialistų partijos parlamentaras pavadino ją „nenaudinga“.
Catherine Ashton
Catherine Ashton / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prezidento Francois Hollande'o partijos kolega Francois Loncle'is taip įvertino C.Ashton, kaip ES vyriausiosios įgaliotinės užsienio reikalams ir saugumo politikai, darbą – reaguodamas į užuominas, kad Prancūzija turėtų labiau pasistengti ir priversti Rusiją padėti užbaigti krizę Sirijoje.

„Prancūzija negali visko padaryti viena“, – radijui „France International“ sakė buvęs ministras F.Loncle'is, kuris dabar dirba Prancūzijos parlamento užsienio reikalų komitete.

„Tai turi būti daroma su kitomis (Jungtinių Tautų) Saugumo Tarybos narėmis, kurios sutinka su būtinybe nutraukti Sirijoje vykdomus nusikaltimus. Šiuo atžvilgiu negalima dar kartą neatkreipti dėmesio į Europos diplomatijos silpnumą ir madam Ashton, kuri niekada nieko nekalba ir griežtai nieko nedaro, nenaudingumą“, – pareiškė jis.

C.Ashton, buvusi britų leiboristų parlamentarė, ne kartą buvo kritikuojama Prancūzijos žiniasklaidos, diplomatų ir politikų. Į dabartinį savo postą ji buvo paskirta 2009 metais, po negarsios karjeros britų politikoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius