Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzija apie homoseksualumą mokys ir pradinukus

Prancūzijos valdžia stoja į kovą su homofobija. Vienas ginklų – moksleivių švietimas. Todėl dabar net pradinukai bus mokomi apie tos pačios lyties žmonių santykius ir tėvystę, rašo „France24“.
Homoseksualūs vyrai demostracijoje už lygias teises
Homoseksualūs vyrai demostracijoje už lygias teises / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prancūzijos moterų teisių ministrė Najat Vallaud–Belkacem trečiadienį atskleidė kovos su homofobija planus, tarp kurių – pasakojimas apie homoseksualumą mokyklose.

Taip bus siekiama ir sumažinti paauglių savižudybių skaičių. Tą esą paskatina patyčios mokyklose. Tokie pasiūlymai teikiami po konsultacijų su įvairiomis homoseksualų teises ginančiomis organizacijomis ir yra dalis didesnės schemos, kaip padaryti Prancūziją lydere pasaulio kovoje su homofobija.

Vienos mokytojų sąjungos lyderis Danielius Labaquera aiškino, kad šioje kovoje svarbiausias yra švietimas. Jo teigimu, vaikų nuo septynerių metų mokymas apie homoseksualių žmonių santykius yra labai svarbus.

Jo teigimu, žodis „pédé“ (vulgarus ir įžeidus homoseksualų asmenį reiškiantis žodis) vaikų yra vartojamas kaip įžeidimas. Tai esą labai kenksminga ne vien dėl to, kad vienas jų bendraamžių gali būti homoseksualus, bet ir dėl to, kad gėjai yra stigmatizuojami.

Prancūzijoje maždaug 300 tūkst. vaikų auga homoseksualiose šeimose.

„Neteisinga, kad šalyje yra vaikų, kurių gyvenimo būdas, namai, aplinka, yra nesuprasti, dėl to iš jų tyčiojamasi, jie atstumiami“, – kalbėjo D.Labaguera.

Kovodama su homofobija, Prancūzija, pavyzdžiui, ketina apmokyti policininkus, kaip elgtis susidūrus su nusikaltimais, iššauktais nepakantumo homoseksualams. Ketinama suteikti geresnes tėvystės sąlygas tos pačios lyties šeimoms. Ketinama apriboti organizacijų, žadančių išgydyti nuo homoseksualumo, veiklą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius