-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzija: dabartinė ES ir MERCOSUR prekybos susitarimo versija pasirašyta nebus

Prancūzija trečiadienį pažadėjo užkirsti kelią tokiam Europos Sąjungos ir Pietų Amerikos šalių bendrosios rinkos (MERCOSUR) bloko prekybos susitarimui, koks jis yra dabar, šalį krečiant ūkininkų protestams.
KONRAD K./SIPA / KONRAD K./SIPA
KONRAD K./SIPA / KONRAD K./SIPA

Prekybos susitarimas, į kurį būtų įtrauktos žemės ūkio galiūnės Argentina ir Brazilija, yra vienas iš daugelio Prancūzijos ir kitų Europos šalių ūkininkų, savo šalyse blokuojančių kelius ir reikalaujančių geresnių sąlygų savo sektoriui, taikinių.

Ūkininkai baiminasi, kad padidėjus konkurencijai su eksportuojančiomis šalimis, kurioms netaikomi griežti ir brangiai atsieinantys ES aplinkosaugos įstatymai, dar labiau sumažės jų produkcijos kainos.

„Toks MERCOSUR susitarimas, koks jis yra dabar, nėra naudingas mūsų ūkininkams. Jis negali būti pasirašytas toks, koks yra, jis nebus pasirašytas toks, koks yra“, – transliuotojams „CNews“ ir „Europe 1“ sakė ekonomikos ministras Bruno Le Maire'as (Briunas Le Meras).

Antradienį Europos Komisija pripažino, kad sąlygos sudaryti susitarimą su MERCOSUR, kuriai taip pat priklauso Paragvajus ir Urugvajus, dar nėra visiškai susidariusios.

Tačiau derybos tęsiamos, pridūrė Komisija.

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) antradienį pareiškė, kad jo šalis nepritaria susitarimui, nes pagal jį „MERCOSUR ūkininkai ir bendrovės neprivalo laikytis tų pačių taisyklių kaip ir mes“.

ES ir Pietų Amerikos šalys derasi nuo 2000 metų. Dėl sandorio kontūrų susitarta 2019 metais, tačiau galutinę versiją dar reikia ratifikuoti.

Susitarimu siekiama sumažinti importo tarifus pramonės ir farmacijos prekėms – daugiausia Europos – bei žemės ūkio produktams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius