-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 21 /15:27

Prancūzijos saugumo pajėgos bus geriau apginkluotos kovai su terorizmu

Prancūzijos saugumo pajėgos bus aprūpintos geresniais ginklais ir apsaugos priemonėmis, o kovos su terorizmu kontingentą papildys 2,6 tūkst. naujų pareigūnų, trečiadienį pranešė vyriausybės vadovas.
Prancūzijos policija Kolombo mieste, kuriame ginkluotas užpuolikas laiko įkaitus.
Prancūzijos policija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ši naujiena buvo paskelbta tuo metu, kai Paryžiaus prokuratūra informavo, jog keturiems vyrams, kurie įtariami teikę logistinę pagalbą vienam anksčiau šį mėnesį Paryžiuje siautėjusiam islamistui, buvo pareikšti kaltinimai dėl pagalbos terorizmui.

Tai pirmieji kaltinimai, pareikšti tiriant tris dienas trukusį džihadistų siautėjimą, per kurį žuvo 20 žmonių, įskaitant tris užpuolikus ir tris policijos pareigūnus.

Premjeras Manuelis Vallsas informavo, kad vyriausybė, reaguodama į atakas Paryžiuje, per ateinančius trejus metus skirs kovai su terorizmu 425 mln. eurų.

Kovos su terorizmu pareigūnai stebės apie 3 000 su Prancūzija susijusių asmenų – tiek šalyje, tiek užsienyje.

Prancūzija taip pat išplės savo žvalgybos aparatą ir imsis priemonių, leisiančių pareigūnams lengviau gauti sankciją telefoninių pokalbių pasiklausymui.

Be to, kovos su terorizmu pareigūnai stebės apie 3 000 su Prancūzija susijusių asmenų – tiek šalyje, tiek užsienyje, nurodė M.Vallsas.

Tuo tarpu Paryžiaus prokuroras Francois Molins'as trečiadienį pranešė, kad keturiems Paryžiaus regione suimtiems jauniems vyrams praeitą naktį buvo pateikti preliminarūs kaltinimai ir kad jie liks areštuoti, kol bus tęsiamas tyrimas.

F.Molins'as pažymėjo, kad šie įtariamieji su vienu iš užpuolikų buvo susieti pagal pokalbius telefonu, bendrus raktus ir kalėjime užmegztus ryšius. Prokuroras įtariamuosius įvardijo kaip Willy P., Christophe'ą R., Tonino G. ir Mickaelį A..

Įtariama, kad trys iš šių asmenų pirko ir laikė savo namuose ginklus, skirtus Amedy Coulibaly, kuris sausio 8-ąją Paryžiaus priemiestyje nušovė policininkę, o kitą dieną nužudė keturis įkaitus per išpuolį košerinio maisto parduotuvėje, bet galiausiai buvo nukautas per policijos šturmą.

 

Trys iš keturių įtariamųjų anksčiau buvo teisti, o mažiausiai vienas iš jų palaikė ryšius su A.Coulibaly kalėjime, nurodė F.Molins'as. Pats A.Coulibaly kalėjime susipažino su Cherifu Kouachi – vienu iš dviejų brolių, nužudžiusių 12 žmonių per spalio 7-osios ataką Prancūzijos satyrinio savaitraščio „Charlie Hebdo“ redakcijoje.

Mickaelio A. DNR pėdsakų buvo aptikta ant revolverio, rasto A.Coulibaly bute, ir vienos pirštinės, kurią užpuolikas dėvėjo per ataką žydų parduotuvėje. F.Molinsas taip pat sakė, kad Mickaelis A. sausio 6 dieną 18 kartų kalbėjosi telefonu su A.Coulibaly.

Pasak prokuroro, manoma, kad trys iš įtariamųjų nupirko ginklų ir taktinės aprangos bei priemonių A.Coulibaly, bet jie nėra kaltinami dalyvavę tose atakose.

F.Molinsas pridūrė, kad Prancūzija bendradarbiauja su kitomis šalimis, ieškodama kitų galimų bendrininkų. Ypač ieškoma asmens ar asmenų, paskelbusių vieną A.Coulibaly vaizdo įrašą, kai tas ekstremistas jau buvo nukautas. Įrašas buvo suredaguotas ir paskelbtas praėjus kelioms dienoms po to, kai A.Coulibaly ir broliai Saidas bei Cherifas Kouachi buvo nukauti policijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius