Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzija ir Rusija žada kartu kovoti su ekstremizmu

Prancūzijos ir Rusijos užsienio reikalų ministrai ketvirtadienį pažadėjo atidėti į šalį nesutarimus ir kartu kovoti, kad būtų nugalėtas ekstremizmas.
S.Lavrovas ir J.Y.Le Drianas Hamburge
S.Lavrovas ir J.Y.Le Drianas Hamburge / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

„Tarptautinis terorizmas yra mūsų didžiausias priešas, o norint jį įveikti, visa kita reikia atidėti į šalį“, – sakė Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas po susitikimo Paryžiuje su analogiškas pareigas einančiu Jeanu-Yves'u Le Drianu.

Prancūzija priklauso tarptautinei koalicijai kovojančiai su džihadistais Irake ir Sirijoje, o Rusija 2015 metais įsitraukė į Sirijos konfliktą, remdama Damasko rėžimą.

Abi šalys pastaraisiais metais nukentėjo nuo išpuolių, už kuriuos atsakomybę prisiėmė džihadistų grupuotė „Islamo valstybė“ (IS). Anot, J.Y.Le Driano, Paryžius ir Maskva turi „bendrą priešą“ Sirijoje.

Maskva ir Paryžius „turi bendrą tikslą – taiką, tai nacionalinio saugumo klausimas tiek Prancūzijai tiek Rusijai“, – sakė jis.

Vakarai diplomatinėmis priemonėmis vis labiau spaudžia Rusiją, kad pastaroji atsiribotų nuo Sirijos prezidento Basharo al Assado režimo, JT cheminių ginklų priežiūros institucijai paskelbus, kad Damaskas panaudojo zariną per balandžio mėnesį surengtą ataką prieš sukilėlių užimtą miestą.

Maskva atmetė praėjusį mėnesį paskelbtą Cheminio ginklo uždraudimo organizacijos (OPCW) ataskaitą, nes jos išvados, anot Rusijos, buvo paremtos „abejotinais duomenimis“.

J.Y.Le Drianas pripažino, kad Prancūzija ir Rusija nesutaria dėl balandžio 4 dienos išpuolio Chan Šeichūno mieste, tačiau sakė, kad abi šalys „griežtai nusiteikusios“ prieš cheminių ginklų naudojimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius