-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Prancūzija išreiškė didelį susirūpinimą dėl popiežiaus komentarų apie AIDS

Prancūzijos užsienio reikalų ministerija trečiadienį išreiškė didelį susirūpinimą dėl popiežiaus Benedikto XVI pareiškimo, kad prezervatyvai didina AIDS epidemiją, pasekmių.
Popiežius Benediktas XVI
Popiežius Benediktas XVI / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Prancūzija reiškia itin didelį susirūpinimą Benedikto XVI komentarų pasekmių“, – žurnalistams sakė Užsienio reikalų ministerijos atstovas Ericas Chevallier.

„Nors ne mums vertinti Bažnyčios doktrinas, manome, kad tokie komentarai yra grėsmė visuomenės sveikatos politikai ir pareigai saugoti žmogaus gyvybę“, – sakė jis.

„(AIDS) yra tragedija, kurios negalima įveikti vien pinigais, kurios negalima įveikti platinant prezervatyvus, kurie net sunkina šias problemas“, – antradienį skrisdamas į Kamerūno sostinę Jaundę sakė pontifikas.

Sprendinys glūdi „dvasiniame ir žmogiškajame pabudime“ ir „draugiškume tiems, kurie kenčia“, sakė Benediktas XVI, kuris atvyko su pirmuoju popiežišku vizitu į Afriką.

Afrikos dalyje į pietus nuo Sacharos AIDS yra išplitęs labiau nei bet kuriame kitame pasaulio regione. 2007 metais čia buvo neproporcingai daug – 35 proc. – viso pasaulio naujų užsikrėtimo ŽIV atvejų ir 38 proc. mirties nuo AIDS atvejų.

Pernai maždaug 60 katalikiškų organizacijų parašė atvirą laišką Benediktui XVI, kuriame ragino jį atšaukti Vatikano nepritarimą kontracepcijai.

Prezervatyvų draudimas „milijonams žmonių kelia užsikrėtimo AIDS virusu pavojų“, rašoma tame laiške.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius