Prancūzija: japonai slepia tikruosius Fukušimos tragedijos mastus

Prancūzijos vyriausybė apkaltino katastrofos ištiktą Japoniją praradus situacijos kontrolę ir slepiant tikruosius nelaimės mastus.
Ericas Bessonas
Ericas Bessonas. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Nekalbėkime užuolankomis. Akivaizdu, kad jie prarado situacijos kontrolę. Tai rodo mūsų analizė. Bet kokiu atveju, tai, ką jie skelbia, nėra tiesa“, – trečiadienį pareiškė Prancūzijos energijos ir pramonės ministras Ericas Bessonas.

Dėl radiacijos pavojaus Prancūzijos vyriausybė paragino Tokijuje ir aplink jį gyvenančius savo šalies piliečius palikti Japoniją ar bent jau vykti į pietinę jos dalį, praneša „Daily Mail“ interneto svetainė.

Savo ruožtu Prancūzijos ambasada Tokijuje paprašė oro bendrovės „Air France“ mobilizuoti visus Azijoje esančius lėktuvus ir evakuoti iš Japonijos Prancūzijos piliečius.

Naujienų portalas 15min.lt primena, kad pavojų kelianti Japonijos Fukušima-1 atominė elektrinė trečiadienį buvo neprižiūrima kelias valandas – dėl kilusio radiacijos pavojaus darbininkai buvo priversti ją palikti.

Kaistančius reaktorius desperatiškai mėginama aušinti pasitelkus į pagalbą netgi policijos vandens patrankas, kurios įprastai naudojamos riaušėms malšinti. Nesėkmingai prie reaktorių aušinimo mėgino prisidėti ir kariuomenės sraigtasparniai, pylę vandenį iš viršaus.

Japonijos vyriausybės generalinis sekretorius Yukio Edano jau anksčiau įspėjo, kad aušinimo pastangos gali nueiti veltui. „Nėra taip paprasta viską išspręsti pilant vandenį. Mes stengiamės išvengti didesnių problemų“, – sakė Y.Edano.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius