Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzija keičia poziciją: Basharo al-Assado pasitraukimas nėra būtinas

Prancūzijos užsienio reikalų ministras Laurent'as Fabiusas šeštadienį paskelbtame interviu pareiškė nemanąs, kad Basharo al-Assado  pasitraukimas būtinas prieš bet kokią politinę pereigą Sirijoje.
Sirijos diktatorius Basharas Al-Assadas.
Sirijos diktatorius Basharas Al-Assadas. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Kova su „Daesh“ yra svarbiausia, bet ji bus efektyvi tik tada, jei visos jėgos Sirijoje bus vieningos“, – sakė jis regioniniam laikraščiui „Le Progres“, pavartodamas kitą „Islamo valstybės“ grupuotės pavadinimą.

„Suvienyta Sirija reiškia politinę pereigą. Tai nereiškia, kad Basharas al-Assadas turi pasitraukti dar iki pereigos, bet tai turi būti užtikrinta ateityje“, – sakė jis .

Tokie komentarai rodo tam tikrą pokytį Prancūzijos požiūryje į Sirijos prezidentą; anksčiau juk reikalauta, kad B.al-Assadas būtų pašalintas, jis vadintas savo žmonių „budeliu“.

Tiesa, buvo ženklų, kad Paryžius gali rinktis nuosaikesnę poziciją, perkeldamas prioritetus į kovą su IS grupuote, surengusią teroro aktus Paryžiuje praėjusį mėnesį.

Prancūzija, kaip JAV ir kitos tarptautinės koalicijos narės, dalyvaujančios antskrydžių kampanijoje prieš IS Sirijoje ir Irake, siekia rasti sprendimą jau ketverius metus nerimstančiam karui Sirijoje įveikti politinėmis ir karinėmis priemonėmis, įtraukiant visas vietines ir regionines jėgas.

L.Fabiusas pirmadienį sakė, kad „akivaizdu“, jog B.al-Assadas negali veikti kartu su nuosaikiaisiais sukilėliais.

„Jeigu mes pasiektume politinę pereigą ir Basharas nevadovautų Sirijos armijai, galimi bendri veiksmai prieš terorizmą. Bet prie Basharo tai neįmanoma“, – sakė jis pirmadienį radijui „France Inter“ iš JT klimato konferencijos vietos prie Paryžiaus.

„Akivaizdu, kad vadovaujant ponui Assadui neįmanoma, jog armija galėtų veikti greta nuosaikiosios opozicijos“ kovotojų, sakė L.Fabiusas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius