-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzija nori „pagarbos“ žmogaus teisėms Italijoje

Prancūzija „kreips dėmesį“ į tai, kaip Italijoje bus gerbiamos žmogaus teisės, įskaitant teisę į abortus, rinkimus šioje šalyje laimėjus kraštutinių dešiniųjų lyderei Giorgiai Meloni, pirmadienį sakė prancūzų ministrė pirmininkė Elisabeth Borne.
Giorgia Meloni
Giorgia Meloni / „Zuma Press“/„Scanpix“ nuotr.

„Aišku, kad kreipsime dėmesį su Europos Komisijos pirmininke, kad šias žmogaus teisių, pagarbos vienų kitiems, ypač pagarbos teisei į abortą vertybes gerbtų visi“, – televizijai BFM sakė E.Borne.

Tačiau ji atsisakė tiesiogiai pakomentuoti G.Meloni neofašistinių šaknų turinčios partijos „Italijos broliai“ (it. Fratelli d'Italia) gerą pasirodymą sekmadienio rinkimuose ir numanomą jos aljanso daugumą abejuose Italijos parlamento rūmuose.

„Nekomentuosiu demokratinio Italijos žmonių pasirinkimo“, – sakė E.Borne.

G.Meloni yra pažadėjusi palikti Italijos abortų įstatymą, pagal kurį abortai leidžiami, bet gydytojai gali atsisakyti juos atlikti.

Vis dėlto G.Meloni sukėlė moterų teisių gynėjų nerimą savo pareiškimu, jog ji nori „moterims, galvojančioms, kad abortas yra jų vienintelis pasirinkimas, suteikti teisę pasirinkti kitaip“.

Jos partija taip pat yra pažadėjusi naujų žingsnių Europos „judėjiškoms-krikščioniškoms“ šaknims ginti ir propaguoti. Šie pareiškimai sukėlė mažumų susirūpinimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius