Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzija pasirengusi nubausti tuos, kurie dujomis marino civilius, o Didžioji Britanija neketina nuversti Basharo al Assado

Vakarų valstybių retorika dėl Sirijos ima išsiskirti. Prancūzija demonstruoja ryžtą nubausti tuos, kurie dujomis marino civilius, o Didžioji Britanija skelbia neketinanti nuversti dabartinės Sirijos valdžios.
Galingo sprogimo padariniai Damasko centre
Galingo sprogimo padariniai Damasko centre / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as antradienį pareiškė, kad jo šalis yra pasirengusi nubausti praėjusią savaitę Damaske įvykdytos cheminės atakos vykdytojus ir stiprins savo karinę paramą Sirijos opozicijai.

„Prancūzija pasirengusi nubausti tuos, kurie priėmė sprendimą dujomis paveikti nekaltuosius“, – sakė F.Hollande'as Paryžiuje per metinį susitikimą su Prancūzijos ambasadoriais.

F.Hollande'as kalbėjo, kad tam tikros pajėgos, ištikimos Basharui al Assadui, kaltos dėl šios cheminės atakos, kuri, kaip pranešama, nusinešė šimtus civilių gyvybių, ir pabrėžė, kad išorinis pasaulis privalo į tai atsakyti.

Tuo tarpu Didžiojoje Britanijoje svarstoma apie „rimtą atsaką“ į cheminio ginklo panaudojimą Sirijoje, bet nesiekiama nuversti Sirijos prezidento B.al Assado, pareiškė antradienį ministro pirmininko pavaduotojas Nickas Cleggas.

„Tai, ką mes svarstome, yra rimtas atsakas... Ko mes nesvarstome – tai režimo pakeitimo, mėginimo nuversti Assado režimą“, – sakė jis, kai buvo paskelbta, jog iš atostogų atšaukiamas parlamentas apsvarstyti galimo atsako į cheminę ataką Sirijoje.

Tuo tarpu N.Cleggo viršininkas Davidas Cameronas , anot „Reuters“, antradienį pažymėjo, kad bet koks karinis veiksmas Sirijoje atžvilgiu turi būti specifinis, kad neįtrauktų į platesnį konfliktą Artimuosiuose Rytuose.

„Kalbama ne apie įsitraukimą į karą Artimuosiuose Rytose, ne į mūsų požiūrio į Siriją keitimą, ar įsivėlimą į konfliktą, – sakė D.Cameronas žurnalistams, teikdamas pirmuosius komentarus šiuo klausimu. – Kalbama apie cheminius ginklus. Naudoti juos – negerai, ir pasaulis neturi abejingai stebėti tai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius