-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzija planuoja į Rumuniją nusiųsti „kelis šimtus“ karių

Paryžius planuoja nusiųsti kelis šimtus karių į Rumuniją, šeštadienį pareiškė Prancūzijos gynybos ministrė Florence Parly, Vakarams baiminantis Rusijos invazijos į Ukrainą.
Prancūzijos vėliava
Prancūzijos vėliava / 123RF.com nuotr.

Šalies prezidentas Emmanuelis Macronas neseniai išreiškė Prancūzijos „pasirengimą eiti toliau ir NATO sistemoje įsipareigoti naujoms misijoms (...), ypač Rumunijoje“.

„France Inter“ radijui F.Parly teigė, kad galimą papildomų pajėgų siuntimą ketvirtadienį aptarė vizito Rumunijoje metu.

Pasak jos, Rumunija yra „didelės įtampos zona“, kurią reikia „nuraminti“.

„Labai greitai turėsime susitikimą su NATO narėmis“, – sakė ji ir pridūrė, kad Paryžius planuoja siųsti „kelis šimtus karių“ į Rumuniją kaip dalį „gynybinio aljanso“.

Vakarų šalys baiminasi dėl Rusijos pajėgų telkimo prie Ukrainos sienų ir kaltina Maskvą planuojant šią žiemą įsiveržti į savo kaimynę. Pasak Vakarų, prie Ukrainos sienos sutelkta iki 100 tūkst. rusų karių.

Prancūzijos užsienio reikalų ministras Jeanas-Yves'as Le Drianas šeštadienį pareiškė, kad vasario 7–8 dienomis su Vokietijos kolege Annalena Baerbock lankysis Ukrainoje.

Prancūzijos užsienio reikalų ministras Jeanas-Yves'as Le Drianas šeštadienį paskelbė apie vasario 7–8 dienomis planuojamą vizitą į Ukrainą su savo kolege iš Vokietijos Annalena Baerbock.

„Patikinau (Ukrainos užsienio reikalų ministrą) Dmytro Kulebą, kad mes visapusiškai remiame Ukrainą ir solidarizuojamės su ja“, – „Twitter“ paskyroje rašė Prancūzijos diplomatijos vadovas.

Kremlius neigia planus įsiveržti į kaimyninę šalį, tačiau reikalauja, kad NATO pažadėtų niekada neleisti Kijevui prisijungti prie Aljanso, taip pat sustabdytų ginklų dislokavimą prie Rusijos sienų ir atitrauktų savo pajėgas iš Rytų Europos.

JAV ir NATO šią savaitę oficialiai atmetė šiuos reikalavimus, nors Vašingtonas nurodė sritis, kuriose galimos diskusijos, suteikiant vilties išvengti karo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius