Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzija pradėjo tyrimą dėl grasinimų rusų disidentui

Prancūzijos valdžios institucijos pradėjo tyrimą dėl grasinimų tremtyje gyvenančiam rusų disidentui, jam pranešus, kad matė lazerinio taikiklio švieselę, antradienį pranešė tyrėjams artimas šaltinis.
Rusija
Rusija / 123RF.com nuotr.

Vladimiras Osečkinas, vadovaujantis nevyriausybinei organizacijai Gulagu.net, kuri kovoja su kankinimais Rusijos kalėjimuose, yra pabėgėlis Prancūzijoje ir gyvena kurortiniame Bjarico mieste pietvakarinėje pakrantėje.

Prezidento Vladimiro Putino priešininkas V.Osečkinas sakė, kad į jį buvo pasikėsinta rugsėjo 12 dienos vakare, kai jis buvo namuose su žmona ir vaikais ir dirbo tamsoje.

„Pastebėjau judantį raudoną tašką ant vienos iš terasų turėklų, o paskui judantį link manęs ant sienos“, – telefonu naujienų agentūrai AFP pasakojo jis.

„Išjungėme šviesą, atsigulėme ant grindų, uždarėme langines ir iškvietėme policiją“, – sakė jis.

Jis pridūrė, kad policija ir kaimynai girdėjo šūvius.

V.Osečkinas teigė, kad vasario mėnesį jam buvo pranešta, kad jį buvo ruošiamasi nužudyti, todėl jam buvo paskirta policijos apsauga.

Jis taip pat pridūrė, kad prieš 10 dienų buvo gavęs informacijos, jog į Prancūziją buvo atvykęs „rusų nusikalstamo pasaulio bosas“, turėjęs užduotį žudyti žmones Bjarico srityje.

Tyrėjams artimas šaltinis, prašęs neviešinti jo vardo, AFP sakė, kad tyrimas pradėtas dėl grasinimų, o ne dėl pasikėsinimo nužudyti.

Šaltinis atsisakė patvirtinti arba paneigti, kad buvo šaudoma.

Projektas Gulagu.net išgarsėjo 2021 metais po to, kai buvo paskelbti vaizdo įrašai, kuriuose užfiksuoti išprievartavimai Rusijos kalėjimuose, taip pat nukentėjusiųjų ir, labai neįprastai, smurtautojų liudijimai, dėl kurių valdžios institucijos pradėjo tyrimą.

Projektas teigia turintis daugiau kaip 1 tūkst. vaizdo įrašų, kuriuose užfiksuoti kankinimai Rusijos kalėjimuose.

Aktyvistai ir Vakarų šalių vyriausybės kaltina Rusiją, kad ji yra pasirengusi pašalinti politinius oponentus užsienyje, pavyzdžiui, buvusį dvigubą agentą Sergejų Skripalį, kuris 2018 metais išgyveno pasikėsinimą nužudyti nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“. Kremlius šiuos kaltinimus neigia.

V.Putino invazija į Ukrainą paskatino daugybę aktyvistų, žurnalistų ir intelektualų, nepritariančių karui, palikti Rusiją ir išvykti į Europos Sąjungos valstybes, įskaitant Prancūziją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius