-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzija siekia areštuoti Libano centrinio banko vadovą – bylai artimas šaltinis

Prancūzijos tyrimą atliekantis magistratas antradienį išdavė Libano centrinio banko vadovo Riado Salameh tarptautinį arešto orderį, pranešė vienas bylai artimas šaltinis.
Libano vėliava
Libano vėliava / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Anksčiau R. Salameh neatvyko į apklausą pas Prancūzijos tyrėjus, kurie nori sužinoti, kaip jis sukaupė didelį turtą visoje Europoje, sakė jo advokatas.

Prancūzijos tyrėjai įtaria R. Salameh sukūrus nekilnojamojo turto ir bankų turto tinklą, pasitelkiant sudėtingą finansinės apgaulės sistemą ir piktnaudžiaujant Libano viešosiomis lėšomis.

Antradienio posėdyje būtų buvusi galimybė pateikti jam kaltinimus.

Jo advokatas Pierre'as-Olivier Suras naujienų agentūrai AFP sakė, kad šaukimas į teismą buvo išsiųstas per vėlai, todėl esą buvo negaliojantis.

Šią savaitę Libano teisinis šaltinis naujienų agentūrai AFP sakė, kad Libano pareigūnams nepavyko įteikti R.Salameh šaukimo į teismą, nors policija keturis kartus bandė jį pristatyti į centrinį banką.

Antradienį R.Salameh nepasirodžius, už bylą atsakingas teisėjas turėjo galimybę išduoti naują šaukimą, tačiau nusprendė išduoti tarptautinį arešto orderį.

72 metų R.Salameh kaltinimus atmetė.

Nuo metų pradžios Europos šalių teisėjai tris kartus vyko į Libaną, kad apklaustų centrinio banko vadovą ir jo aplinkos žmones.

Dėl šios bylos Prancūzijoje kaltinimai pateikti mažiausiai dviem asmenims.

„Vieną ar kitą dieną jis bus sulaikytas“, – sakė prancūzų aktyvistų advokatas, atstovaujantis dviem ieškovų asociacijoms, Williamas Bourdonas.

Tačiau W.Bourdonas pridūrė, kad R.Salameh naudojasi „sistemingu kai kurių Libano teisėjų trukdymu, visiškai prieštaraujančiu jų įsipareigojimams Prancūzijai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius