Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūziją sukrėtė 12-metės mergaitės, kurios kūnas rastas plastikiniame konteineryje, nužudymas

Prancūzijos gyventojus sukrėtė mergaitės, kurios kūnas buvo rastas plastikiniame konteineryje jos namų kieme Paryžiuje, nužudymas. 12 metų Lola Davier penktadienio rytą išėjo į mokyklą, bet po pietų negrįžo namo. Jos tėvas sukėlė aliarmą, o mergaitės palaikus netrukus rado benamis prie daugiaaukščio daugiabučio Paryžiaus 19-ajame municipaliniame rajone, rašo BBC.
Nužudytoji Lola Davier, kurios nuotrauką socialiniame tinkle paskelbė jos motina
Nužudytoji Lola Davier, kurios nuotrauką socialiniame tinkle paskelbė jos motina / Nuotr. iš „Facebook“

Policija iškėlė bylą dėl vaiko nužudymo kankinant sunkinančiomis aplinkybėmis. Vėliau į kaltinimų sąrašą buvo įtrauktas ir seksualinis išnaudojimas.

Kas žinoma apie įtariamąją

Prancūzijos teisėsaugos institucijos nužudymu apkaltino moterį, žiniasklaidoje vadinamą Dabia B.

Ankstesniuose pranešimuose teigiama, kad įtariamoji yra 24 metų amžiaus ir į Prancūziją atvyko iš Alžyro.

Antradienį Prancūzijos vidaus reikalų ministras Géraldas Darmaninas sakė, kad šioje byloje buvo sulaikyta „jaunesnė nei 25 metų amžiaus“ moteris, kuri šalyje buvo nelegaliai, bet anksčiau nebuvo sulaikyta policijos. „Ji reguliariai atvykdavo į mūsų šalį kaip studentė. Maždaug prieš mėnesį jai buvo įsakyta palikti mūsų teritoriją“, – sakė G.Darmaninas radijui RTL.

Pranešama, kad Lola buvo namo, kuriame įtariamoji laikinai gyveno su savo seserimi, prižiūrėtojo duktė.

Prokuratūros teigimu, moteris įviliojo Lolą į savo butą, „atliko piktavališkus seksualinio pobūdžio veiksmus, dėl kurių vaikas mirė, ir paslėpė jos kūną konteineryje“. Tyrėjai turi vaizdo kamerų įrašus, kuriuose matyti, kaip mergaitė, lydima įtariamosios, įeina į pastatą.

Liudininkų teigimu, po to Dabia B. buvo pastebėta gatvėje su dideliu plastikiniu konteineriu. Liudininkai teigė, kad ji elgėsi neadekvačiai: kaip sakė vienas praeivis, ji prašė jo pagalbos mainais už pinigus, kuriuos uždirbo „iš prekybos organais verslo“. Tačiau policija šios versijos rimtai nevertina ir yra linkusi manyti, kad Lola buvo nužudyta be jokio racionalaus motyvo. Tiek tyrėjai, tiek teismas, kuris nurodė suimti Dabią B., pripažįsta, kad ji serga sunkiu psichikos sutrikimu.

Remiantis vietos žiniasklaidos pranešimais, Dabia B. laikinai gyveno pas savo seserį. Policija teigė, kad ji neturėjo savo namų

Kaltinimai taip pat pareikšti 43 metų vyrui, kuris, kaip praneša žiniasklaida, galėjo padėti gabenti mergaitės kūną. Policija apklausia dar du įtariamus moters bendrininkus, tačiau jų pavardės neskelbiamos.

Šiurpus radinys

Aptikus kūną paaiškėjo, kad mergaitės rankos ir kojos buvo surištos. Ant kūno buvo daug smurto žymių, o ant kaklo – žaizda. Tačiau atlikus skrodimą paaiškėjo, kad ji mirė nuo uždusimo. Prie mergaitės batų padų buvo priklijuoti du rašteliai su skaičiais „1“ ir „0“.

Taip pat sulaikytas 43 metų vyras, pasak tyrėjų, kurį laiką po nužudymo vežiojo Dabia ir konteinerį, kuriame buvo mergaitės kūnas, po Paryžiaus priemiesčius. Tada ji grįžo į namą, kuriame prieš tai buvo įvykdyta žmogžudystė. Liudininkų teigimu, abi seserys garsiai susiginčijo, o tada Dabia vėl išėjo, tačiau šį kartą be konteinerio.

Naktį iš penktadienio į šeštadienį ji praleido bute Paryžiaus šiaurės vakarų priemiestyje Bua-Kolombe, kur ir buvo sulaikyta.

Tyrimo versija grindžiama kelių stebėjimo kamerų įrašais, telefoninių pokalbių analize ir per kratas rastais įrodymais. Dabios B. advokatas pabrėžia, kad jo klientė turi teisę į nekaltumo prezumpciją.

Tėvus apėmusi baimė

Mokykloje, kurioje mokėsi Lola Davier, pirmadienį tvyrojo gedulo atmosfera. Mokykloje lankėsi švietimo ministras Papas Ndiaye ir Paryžiaus merė Anne Hidalgo. Dabar mokykloje veikia psichologinės pagalbos grupės.

„Mano dukra visą savaitgalį verkė ir visiškai nemiegojo, – sako vienos iš mokyklos mokinių tėvas Ghasmi. – Dabar negalime pasitikėti niekuo kaimynystėje. Labai bijau dėl vaikų.“

„Atrodo, kad viduje viskas apsivertė aukštyn kojomis. Šį rytą lydėjau savo sūnų į mokyklą, sekdamas jį už kelių metrų. Tiesiog dėl saugumo“, – sako kita moteris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius