-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzija turės naują kovos su terorizmu centrą

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas įsteigs nacionalinį kovos su terorizmu centrą šalies žvalgybos tarnyboms koordinuoti, trečiadienį, kitą dieną po policininko užpuolimo Paryžiuje, pranešė prezidentūra.
Emmanuelis Macronas
Prancūzija turės naują kovos su terorizmu centrą / „Scanpix“/AP nuotr.

Naujasis centras, kuriame dirbs maždaug 20 E.Macronui tiesiogiai pavaldžių žmonių, užtikrins „strateginį vadovavimą žvalgybos tarnyboms“, nurodė prezidentūra.

Pagrindinė jo užduotis bus „panaikinti suskirstymą“, kad įvairios prancūzų žvalgybos agentūros koordinuotų darbą siekiant užkirsti kelią tolesniems išpuoliams, sakė pareigūnai.

Naujasis centras kas savaitę pateiks ataskaitas per gynybos komiteto posėdžius, pirmininkaujamus E.Macrono.

Prancūzija, kurioje gyvena didžiausia Europoje musulmonų bendruomenė, pastaruosius dvejus metus tapo virtinės džihadistų atakų taikiniu.

Dauguma atakų vykdytojų klausė „Islamo valstybės“ (IS) nurodymų ar buvo įkvėpti šios grupuotės, raginusios smogti Prancūzijai dėl jos vaidmens koalicijoje, kovojančioje su džihadistais Irake ir Sirijoje.

Dauguma atakų vykdytojų klausė „Islamo valstybės“ (IS) nurodymų ar buvo įkvėpti šios grupuotės, raginusios smogti Prancūzijai dėl jos vaidmens koalicijoje, kovojančioje su džihadistais Irake ir Sirijoje.

Naujasis centras, kurį E.Macronas pažadėjo per rinkimų kampaniją, siūlys veiksmų planus dėl išorės žvalgybos agentūros DGSE, vidaus žvalgybos agentūros DGSI ir mažesnių agentūrų saugumo pajėgų sudėtyje funkcionavimo.

Šiose agentūrose dirba iš viso maždaug 11 tūkst. žmonių.

Prancūzijoje tebegalioja nepaprastoji padėtis, paskelbta po 2015 metų lapkričio atakų Paryžiuje, pareikalavusių 130 gyvybių.

Šių priemonių galiojimas turėjo baigtis kitą mėnesį, bet vyriausybė nori jas pratęsti iki lapkričio ir sako, jog pastarojo meto atakos Didžiojoje Britanijoje įrodo, kad būtina stiprinti policijos ir saugumo tarnybų galias.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius