Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzija uždraudė į šalį įvažiuoti 18 Saudo Arabijos piliečių dėl J.Khashoggi bylos

Prancūzija įtraukė 18 Saudo Arabijos piliečių į nepageidaujamų asmenų sąrašą dėl karalystės žurnalisto Jamalo Khashoggi nužudymo Turkijoje spalio mėnesį.
Jamalas Khashoggi
Jamalas Khashoggi / „Scanpix“/AP nuotr.

Prancūzijos vyriausybės oficialiame pareiškime sakoma, kad Paryžius tikisi „skaidraus ir išsamaus“ atsakymo žurnalisto nužudymo byloje.

Prancūzija pasisako prieš mirties bausmę bet kokiomis aplinkybėmis, priduriama jame.

Laikraščiui „The Washington Post“ straipsnius rašęs 59-erių Rijado kritikas spalį buvo nužudytas Saudo Arabijos karalystės konsulate Stambule. Oficialų šios žmogžudystės aplinkybių tyrimą atlieka Turkija.

Tuo metu, kai buvo įvykdytas šis nusikaltimas, į konsulatą buvo atvykusi Rijado oficiali delegacija. Jos nariai yra susiję su Saudo Arabijos sosto įpėdiniu princu Mohammedu bin Salmanu.

Saudo Arabijos valdžia neigia kaip nors prisidėjusi prie žurnalisto nužudymo. Dėl šio incidento karalystėje buvo sulaikytas 21 žmogus. Jiems pareikšti kaltinimai, o penkiems iš jų prokurorai reikalaus mirties bausmės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius