Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzija užsienio verslininkus skatins išduodama leidimus gyventi šalyje

Prancūzijos vyriausybė pirmadienį pareiškė suteiksianti leidimus gyventi šalyje užsienio verslininkams ir investuotojams, tokiu būdu apdovanodama juos už įsteigtas naujas darbo vietas bei investicijas šalyje.

Potvarkis, kuris bus paskelbtas antradienį, numato, kad kiekvienas verslininkas, sukuriantis ar išsaugojantis 50 darbo vietų ar ketinantis investuoti į verslą mažiausiai 10 mln. eurų, gaus leidimą 10 metų gyventi šalyje.

Ši priemonė bus taikoma atskiriems investuotojams ar akcininkams, kurių dalis versle sudaro 30 ar daugiau procentų, sukurianti „ypatingą ekonominį indėlį“, sakoma imigracijos ministerijos pranešime.

Manoma, kad ta programa pasinaudos maždaug 1000 žmonių. Pirmosios 200 kortelių, suteikiančių teisę gyventi šalyje, bus išduotos 2010 metais.

2007 metais šalies prezidentu išrinktas Nicolas Sarkozy sugriežtino imigracijos politiką, nustatydamas deportuoti dokumentų neturinčius migrantus ir skatindamas kvalifikuotų užsieniečių, prisidedančių prie šalies ekonomikos, atvykimą į šalį.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius