-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijai grasina ginkluota islamistų radikalų grupuotė

Vakarų Afrikoje veikianti ginkluota islamistinė grupuotė antradienį paskelbė vaizdo įrašą, kuriame vėl grasina Prancūzijai karu.
Temos: 2 Mauritanija Islamas

„Mes vėl skelbiame karą Prancūzijai, kuri yra priešiška Islamo sluoksniams“, – kalbėjo numanomas grupuotės lyderis mauritanietis Hamada Oyldas Mohamedas Kheirou įraše, kurį matė AFP žurnalistai.

„Džihadas (Šventasis karas) vyks visur, kur reikia, ir dėl Dievo turime būti pasirengę bet kam“, – sakė akinius tamsintais stiklais dėvintis H.Kheirou su turbanu ant galvos.

Įraše taip pat matyti trys vakariečiai – vyras ir moteris ispanai bei dar viena italė, kurie buvo pagrobti spalio mėnesio pabaigoje netoli Tindufo Alžyro pietinėje dalyje.

Atsakomybę už pagrobimą prisiėmė nuo islamiškojo Magribo „al Qaeda“ (AQIM) atskilęs H.Kheirou vadovaujamas Judėjimas už vienybę ir teisingumą Vakarų Afrikoje.

Paskutinėje vaizdo įrašo dalyje kalbama apie islamistų grupuotės ideologiją ir siekius, kurių vienas svarbiausių – „visoje vakarinėje Afrikoje įvesti šariatą“. Įraše taip pat rodomi jauni juodaodžiai kovotojai, reikalaujantys „gryno ir griežto“ islamo.

Praėjusią savaitę Mauritanija išdavė tarptautinį orderį suimti H.Kheirou, kuris dar žinomas kaip Abou Qumqumas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius